Gastouderbureaus plegen miljoenenfraude

peuter en babyTwee gastouderbureaus in Utrecht en Breda worden verdacht van omvangrijke fraude met kinderopvangtoeslag. Aanvragen werden met terugwerkende kracht ingediend terwijl de organisatie destijds nog niet bestond. Ook zijn valse oppasuren en tarieven ingediend en zijn aanvragen gedaan voor toeslag terwijl niet werd opgepast.

De fraude begon in 2006 en is opgelopen tot een bedrag van vermoedelijk enkele miljoenen euro’s, maakte het fraudeparket van justitie vrijdag bekend. Bij invallen afgelopen maandag zijn twee verdachten aangehouden. Er werd beslag gelegd op twee auto’s, banktegoeden en contant geld.

Gastouderbureaus bemiddelen tussen oppassers en ouders. De overheid betaalt de toeslag als subsidie voor de kinderopvang.

(c) ANP

Redactie (720 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Mijn kleuter wil een babylaptop
9-jarige jongen fietst op snelweg
Share