Boku, voor kinderen om games te maken.

BokuBoku heet het nieuwe project van Microsoft. Speciaal geschikt voor kinderen om games te kunnen maken. Al het programmeerwerk gebeurt met icoontjes; er komt geen letter code aan te pas.
Het is een programma waarmee iedereen 3dimensionale spellen kan bouwen. Het wordt bestuurd met een Xbox 360-controller.

LittleBigPlanet
Boku doet enigszins denken aan LittleBigPlanet, het spel van Sony waarin spelers op eenzelfde makkelijke manier levels kunnen maken en uitwisselen. Grafisch ziet het er misschien iets  minder aansprekend uit dan LittleBigPlanet, maar achter de schermen gaat Boku veel dieper.

Invloed op gedrag
De spelers hebben invloed op de manier waarop personages besturen. In de Boku programma’s worden fysieke effecten omschreven, zoals zicht, gehoor en tijd, waarmee het gedrag van  objecten en personages kan worden aangestuurd.

Boku programmeeromgeving Boku programmeeromgeving voor kinderen

Boku programmeeromgeving voor kinderen Boku programmeeromgeving voor kinderen

Wanneer Boku klaar is wil Microsoft niet zeggen. Matthew MacLaurin, hoofd van het project, stelt dat bezoekers van de volgende conferentie, begin 2009, de kans zullen krijgen om met Boku te experimenteren.

Officiële trailer die werd getoond op de Professional Developers Conference 2008:

Redactie (721 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


10 regels voor het opvoeden van een aso-kind
Sinterklaas brengt bijzonder bezoek
Share