Sinterklaas brengt bijzonder bezoek

kinderboek met sinterklaas verhaalSinterklaas heeft vandaag een bijzonder bezoek gebracht aan Nederland. Een week voor zijn officiële intocht in Almere heeft de Sint een hoge uitzondering gemaakt om zijn pakjesboot tijdelijk te verlaten en aanwezig te zijn in het Geldmuseum in Utrecht voor de presentatie van het kinderboek ‘Verboden voor Sinterklaas‘ van Margriet Hogeweg.

Een twintigtal kinderen had de eer om de Sint voor dit bijzondere bezoek te mogen verwelkomen. De Sint arriveerde dit keer niet op zijn schimmel maar in een heuse rode Ferrari, voldoende paardenkrachten om heen en weer te rijden tussen pakjesschip en Utrecht.

De Sint heeft het eerste officiële exemplaar van ‘Verboden voor Sinterklaas‘ in ontvangst genomen. Al bleek al snel dat de Sint via de BIVD (Bisdom Inlichtingen en Veiligheidsdienst) op de hoogte was van de inhoud van het boek, echter was hij enigszins verrast door de illustraties die door Kees de Boer zijn toegevoegd aan het verhaal.

‘Verboden voor Sinterklaas’ gaat als volgt:
Als Fier bij toeval tot de ontdekking komt dat het hele verhaal van Sinterklaas niet meer dan een mooi verhaal lijkt te zijn, is hij niet alleen teleurgesteld en verdrietig – hij voelt zich behoorlijk voor de gek gehouden! Hij besluit zijn ouders een loer te draaien. En bovenal zijn opa, die zich al jaren achter de lange witte baard van Sinterklaas verstopt. Fier vraagt een heel ongebruikelijk cadeau aan de sint en maakt het hem daarmee knap lastig: Fier vraagt een varkentje aan Sinterklaas…

Sinterklaas heeft al aangegeven dat de inhoud van het boek zijn intocht en de pakjesavond niet in gevaar brengen.

Verboden voor Sinterklaas van Margriet Hogeweg
Lemniscaat – € 13,95 – Dit boek kan je hier bestellen>>

Redactie (721 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Boku, voor kinderen om games te maken.
Sint Maartenliedjes
Share