De negen maanden hemel voor de aanstaande vader

“Ik mag u feliciteren met een zwangerschap” zei de huisarts met een grote lach op zijn gezicht. … Nou waren de tekenen al redelijk duidelijk zelfs voor een kerel,  emotioneel, snel geprikkeld, misselijk en enorme drang naar een opgeruimd huis, maar toch was het even slikken. Nou moet ik daarbij vertellen dat ten tijde van dit bericht ondergetekende inmiddels de respectabele leeftijd van 37 bereikt had EN we al 2 heerlijke kinderen hadden in de leeftijd 7 en 10.

Daar zit je dan met je goede gedrag.. voorbehoedsmiddelen in orde (NOT) denk je maar toch weet zich daar een nieuw  leven door te dringen. Het duurde bij ons nou zeker wel een … seconde of 10 voordat we elkaar een beetje lachend aankeken en met veel berusting ons overgaven aan wat komen zou.

Een derde kind
Eigenlijk waren we er wel klaar mee.. onze (op dat moment) jongste was best een pittige klus geweest als baby doordat zij een spuugkanon was en slechte slaapster (ander verhaal) en had ons doen besluiten dat 2 kinderen eigenlijk heeeel leuk was 😉 En hier was het dan.. een 3e … Verdorie net alles wat te verkopen was op internet verkocht en weggegeven wat niet te verkopen was. En het was inmiddels toch wel heel erg handig in Zuid Frankrijk.. kinderen lekker in het zwembad en pa en ma aan de Rosé ..

De negen maanden hemel
Voor een (aanstaand) vader is er geen leukere tijd dan die van de zwangere partner.. echt het is joy, feest en plezier.. dusss en tot zover de reclame spot. Laat ik trouwens even niet uitvlakken wat de vrouw presteert in 9 maanden want dat is werkelijk waar fenomenaal! Ik heb daar met 3 kinderen immens respect voor! Maar goed terug naar de 9 maanden hemel voor de (aanstaande vader), dat was ik even vergeten.. immers het was al weer 7 jaar geleden en wij mensen hebben de onhebbelijke neiging slechte dingen ergens in een hokje te stoppen waar het zelden uitkomt.

Stemmingen
Ik moet zeggen dat de 3e best meeviel, ze was humeurig, emotioneel bij tijd en wijl ondragelijk en vaak extreem aanhankelijk. Het meest nare was wel haar misselijkheid.
Met stemmingswisselingen kun je omgaan en indien nodig ontwijken (de items die naar je gegooid worden dan!) maar misselijkheid en algehele misère niet. Als ze voor de 300ste keer aan het bidden is tot de porseleinen god op 1 dag dan is dat naar.

Kinderkamer
Maar eindelijk komt dat moment dat ook het lichaam een soort van balans vind en de misselijkheid minder is of helemaal verdwenen. Dat is dan ook vaak het punt waar de kinderkamer klaar moet zijn en de klossen onder het bed staan.
Pas dan begon ik me meer en meer te realiseren dat het echt heel dichtbij komt. In ene is die dikke buik meer dan alleen die buik. Met een beetje geluk heb je al heel vaak je handen op de buik gehad en al vaak kunnen voelen hoe de junior de blaas van moeders “stimuleert” met kleine maar doelgerichte schoppen… klaar ben je er voor..

denk je …

More next time ..

Redactie (708 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Softies en macho's
De Bottlebob helpt in de strijd tegen insecten
Share