Softies en macho’s

“Vrouw wil softie dankzij goede zorg”. Weer zo’n lekkere van-dik-hout-zaagt-men-planken-kop van nu.nl waarin een wetenschappelijke studie werd samengevat.

De studie, uitgevoerd door onderzoekers van de universiteit van Aberdeen komt kort gezegd op het volgende neer: je kunt mannen globaal verdelen in macho’s en softies. Door de evolutie zijn vrouwen zo geprogrammeerd dat ze vallen op masculiene types, macho’s. Deze stoere types zouden namelijk de grootste kans geven op gezond nageslacht. Zo’n patser heeft wel een keerzijde, meestal hebben ze niet zo veel op met zorgtaken.

village people

De softies zijn weliswaar fysiek inferieure types, maar ze zijn gek met kinderen. Terwijl zij met hun bakfiets de hele stad doorkruisen van BSO De Blije Eekhoorn naar balletles, komt de machoman hoogstens zijn stoel uit om zijn beertender te legen, een stukje te rijden in zijn Hummer of om met zijn anabolenverslaafde maten een beetje te gaan powerliften. Vroeger, ja vroeger wilden ze nog wel eens een mammoet vellen maar in onze welvarende en gezonde samenleving is dat niet meer nodig. Vrouwen geven daarom vandaag de dag de voorkeur aan de softe types. De gezondheidzorg is immers zodanig goed dat ook kinderen die worden verwekt door softies het doorgaans prima redden. En met een zorgzame partner is opvoeden natuurlijk stukken relaxter.

Je begrijpt dat ik erg enthousiast was over dit nieuws. Mijn kennis van voetbal ligt ver beneden het peil van de gemiddelde huisvrouw, van auto’s onthoud ik alleen de kleur en ik kan alle liedjes van K3 meezingen. De evolutionaire wedren is definitief in mijn voordeel beslecht. Ik ben een winner, een surviver.

Een kleine stap naar de politiek. Want op de geciviliseerde apenrots waarop wij leven, zijn onze alfamannetjes natuurlijk de mannen die het in Den Haag voor het zeggen hebben: ministers. Politici moeten het niet zozeer hebben van hun fysieke aantrekkingskracht, maar in ons pas gevallen kabinet zaten toch twee ministers die doorgingen voor charmante mannen. En wat deden die? Precies. En ik durf er mijn beertender onder te verwedden dat Eurlings binnen een jaar bij Prenatal wordt gesignaleerd.

Redactie (708 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Laat het je niet gebeuren... (filmpje)
De negen maanden hemel voor de aanstaande vader
Share