Nieuwe LEGO-producten gepresenteerd in Nemo

Op uitnodiging van LEGO was Trotse Vaders in Nemo bij een presentatie over het belang van creativiteit. Geen onverwacht onderwerp, want als er speelgoed is wat bijna synoniem staat voor creatief spelen, is het LEGO.

Trotse-Vaders-lego-dickOok in de recente film “The LEGO Movie” is de onderliggende boodschap, dat LEGO prima in elkaar te zetten is door de gebruiksaanwijzing te volgen en dat er dan met een eindproduct uiteraard lekker gespeeld kan worden, maar dat het toch vooral speelgoed is wat je steeds opnieuw uit elkaar kunt halen om er met je eigen fantasie weer andere dingen van te maken.

Tegenwoordig heeft LEGO ook pakketten waarmee meerdere modellen gemaakt kunnen worden, om kinderen te stimuleren niet alleen één ding met alle losse onderdelen te maken. Zelfs DUPLO geeft op de achterkant van de doos voorbeelden ter inspiratie voor jonge kinderen om ook eens iets “geks” te maken, anders dan op de voorkant van de doos.

lego-spelen-nemo-trotse-moeders

Over de presentaties die er gehouden werden kun je meer lezen in het verslag over deze bijeenkomst op de website van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Waar ik -als Trotse Vader- meer in geïnteresseerd was, waren de nieuwste modellen die LEGO presenteerde. Met drie opgroeiende kinderen is het voor mij iedere keer weer leuk om samen ingewikkelde LEGO projecten tot een goed einde te brengen en met name het vliegtuig en de nieuwste CHIMA doos, spraken bij mijn kinderen erg tot de verbeelding.

Screenshot 2014-09-01 at 11.00.34

Er werd al aangekondigd dat deze pakketten dit jaar zéker op de verlanglijst voor Sinterklaas zouden staan en ik zal bij deze goede man zeker een goed woordje doen om ze ook daadwerkelijk mee te nemen uit Spanje 😉

lego-vliegtuig-trotse-moeders

De techniek waarmee de vloeiende bewegingen bij CHIMA gerealiseerd worden is indrukwekkend en ook bij het vliegtuig was het intrigerend om te zien hoe je met hendels en knoppen allerlei onderdelen kon laten bewegen. Bouw- en speelplezier gegarandeerd, maar ook het ontwikkelen van technisch inzicht gebeurt hier spelenderwijs.

Screenshot 2014-09-06 at 11.04.09

Meer over het nieuwste speelgoed van LEGO en DUPLO lees je hier >>>>

 

Dick Ahles (89 Posts)

Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis in Hilversum, getrouwd met de liefste en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.


Stoere (en grappige) fietsbel
Najib Amhali wordt voor de tweede keer vader
Share