Vernieuwd Ridderthema van Playmobil

playmobil-ridder-trotse-vadersPlaymobil weet wat er bij kinderen leeft. Hoe zeer je ook je aanbod aan speelgoed en boeken thuis weet te variëren, de meeste kinderen blijken toch een grote interesse te ontwikkelen voor “prinsessen”, “dinosaurussen” en “ridders”.

In een vernieuwd ridderthema heeft Playmobil weer een aantal prachtige producten gecreëerd waarmee naar hartenlust gespeeld kan worden.

Screenshot 2014-11-22 at 08.19.01De hoofdproducten (lees: grote dozen), zijn twee verschillende kastelen. Verschillende geprijsd en met verschillende mogelijkheden (geheime bergplaats, valluiken, geheime trap, valhek) bieden beide kastelen een basis voor enorm veel rollenspel.

Screenshot 2014-11-22 at 08.25.41Want daar ligt, naast de goede kwaliteit waardoor het speelgoed enorm langs meegaat, de kracht van Playmobil: de mogelijkheden voor kinderen om hun fantasie te gebruiken. De basis is er, speelgoed wat op ‘echte mensen en omgevingen’ lijkt in thema’s die kinderen aanspreken. De avonturen kunnen ze zelf creëren.

trol-playmobilBehalve de twee grote kastelen zijn er enorm veel extra sets in diverse prijsklassen. Want wat is een kasteel zonder draak (of trol). Hoeveel spannende wordt het wanneer er een schat te bewaken is en hoe ‘cool’ is het om verstopt in een hooiwagen binnen te dringen in een kasteel.

Mijn persoonlijke favoriet is een spook, een middels veelkleurige LED verlichting spannende ‘geest’ die misschien wel de enige is die de draak kan afschrikken?

Screenshot 2014-11-22 at 08.22.02Playmobil is al leuk om te krijgen. De dozen zien er zonder uitzondering aantrekkelijk uit. Het in elkaar zetten is voor veel kinderen ook een leuke uitdaging (en anders wel voor hun Trotse Ouders), maar de speelmogelijkheden zijn hetgeen waar jarenlang plezier aan beleeft kan worden.

spook-playmobilZoek je nog een mooi cadeau voor een verjaardag of voor de decembermaand, kijk dan eens bij de diverse thema’s die Playmobil heeft. Soms is het prettig om voor één thema te kiezen en dit bij gelegenheid steeds uit te breiden.

Soms is het echter ook leuk om thema’s te combineren. Want waarom zou een draak van een ridderkasteel niet bij een vulkaan kunnen wonen. draak-playmobilEn zijn ridders ook niet uitermate geschikt om een prinsessenkasteel te bewaken? En waarom zouden de paarden van de ridders niet gezellig in een manege verzorgd kunnen worden?

Kijk maar eens op de website van Playmobil voor de verschillende thema’s om je te oriënteren op welke werelden het beste passen bij de interesses van je kind(eren), klik hier >>>>

 

Hebben andere vaders ook last van de "onleesbare" schoolboeken van hun kinderen?
Nieuwe afleveringen Twin Peaks in de maak
Share