Kevin Spacey over televisie in het huidige tijdperk

Een van mijn favoriete acteurs is Kevin Spacey. Iedere film of serie die ik tot nu toe heb gezien waarin hij speelt, is een genot om naar te kijken. Klik <hier> voor een voorbeeld.

kevin-spacey-give-control-to-the-viewersOp de website DutchCowboys.nl heb ik eerder al geschreven over een toespraak die Kevin Spacey heeft gehouden en waarin hij vertelt over de zoektocht naar een zender die de serie House of Cards wilde kopen/uitzenden.

Waarschijnlijk hebben jullie wel gehoord hoe het afgelopen is: Netflix besloot om niet alleen direct (zonder pilot) deze serie te kopen, maar ook om alle episodes tegelijk aan te bieden aan de kijkers. En inmiddels heeft House of Cards meerdere Awards gewonnen en is het een van de meest bekeken en gewaardeerde series op Netflix.

house-of-cards

Kevin Spacey: “we have demonstrated that we have learned the lesson that the music industry didn’t learn. Give people what they want, when they want it, in the form they want it in, at a reasonable price — and they’ll more likely pay for it rather than steal it.”

Netflix biedt content die je op de televisie kunt kijken, maar ook op een tablet of computer. Het aanbieden van goede content is iets waar mensen behoefte aan hebben, luister maar naar hoe vaak je hoort “er is niets op tv“.

Kevin Spacey sprak ook over de vervaging tussen serie, televisiefilm en bioscoopfilm. “It’s all content, it’s just story.” Ook daarin ben ik het met hem eens: een goede detective is tegenwoordig bijna niet te onderscheiden van een bioscoopfilm en mijn kinderen kijken regelmatig op hun tablet naar een aflevering van hun favoriete serie.

Hieronder de volledige toespraak van Kevin Spacey. Echt de moeite waard om te horen hoe televisie kijken veranderd is en hoe de industrie daar op in zou moeten spelen:

Machteloos gevoel !
Vogel's Universal-Car-Mount voor al uw passagiers tablets in de auto
Share