LEGO Technic Vrachtvliegtuig en Hoovercraft – 42025

technic-lego-vliegtuig-bootWaarschijnlijk heb ik al af en toe “subtiel” laten doorschemeren dat ik grote fan ben van LEGO. Eén van de meest indrukwekkende nieuwe producten van 2014 wil ik graag aan jullie laten zien. Het is een hele grote doos Technisch LEGO (doos 42025) waarmee je zowel een vrachtvliegtuig als een hoovercraft kunt maken.

Screenshot 2014-11-28 at 22.39.40We hebben al wel wat Technisch LEGO in huis. Kan bijna niet anders wanneer je kinderen uitvinder willen worden….. Screenshot 2014-11-28 at 22.24.45Ons budget liet echter nog niet eerder zo’n grote doos Technisch LEGO toe, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik na deze ervaring met Technic 42025 besloten heb om voortaan door te sparen in plaats van steeds kleine pakketjes te kopen voor mijn kinderen.

Wat een enorm indrukwekkend product is dit. Ik was altijd al enthousiast over de technische bouwdozen die er nu te koop zijn. Wanneer ik dat vergelijk met de mogelijkheden van het technische LEGO die mijn broertje en ik ‘vroeger’ hadden….. Screenshot 2014-11-28 at 22.23.45(we konden een hijskraan maken waarvan de kraan een ‘knik’ kon maken en we konden een soort ‘zuiger-systeem’ met behulp van het treinmotertje maken waarmee middels assen verschillende bewegingen mogelijk waren).

Hier beweegt zo veel, en zo vernuftig dat je echt moet zoeken naar hoe het precies werkt. Ook al heb je het net zelf in elkaar gezet! Zoveel details en zo levensecht. Kleppen die bewegen, deuren die open en dicht kunnen, bewegingen die je via hendels kunt activeren. Echt fantastisch!

Screenshot 2014-12-01 at 11.48.05 Op de foto’s zijn een aantal van de details te zien. Een beter beeld van het geheel krijg je in onderstaand filmpje:

Normaal gesproken worden producten die volgens de gebruiksaanwijzing in elkaar gezet zijn, na verloop van tijd weer uit elkaar gehaald waarna de diverse onderdelen in sorteerbakken gaan om er vervolgens naar eigen inzicht en met eigen fantasie weer iets nieuws mee te kunnen maken.

Screenshot 2014-11-28 at 22.22.05

Dit vliegtuig is echter zo leuk om mee te spelen, dat ik vermoed dat het zelfs nog enige tijd zal duren voor we ook versie 2 (de Hooverkraft) gaan maken!

LEGO Technic Vrachtvliegtuig – Hoovercraft
Bekijk op bol.comDoos 42025, technisch lego
Bestel deze doos LEGO hier >>>>

Screenshot 2014-12-02 at 09.42.43

De doos is lekker groot, extra aantrekkelijk voor kinderen om uit te pakken!

Trotse Vader Chris Zegers verwacht tweede kindje
Trotsevader bouwt smen met dochter een knex-achtbaan [verslag]
Share