Loco: educatieve spelletjes voor kinderen van 2-12 jaar.

loco-logoLoco, wie heeft er niet mee gespeeld? Al ruim 40 jaar is Loco niet meer weg te denken. Het spel met de basisdoos met steentjes en losse opdrachtenboekjes. Leuk om te spelen op school én thuis en zo spelenderwijs te leren over rekenen, taal en lezen, maar ook over landen, verkeer en nog veel meer.

Screenshot 2014-12-17 at 18.33.03Ik heb vroeger enorm veel met Loco gespeeld. We hadden thuis verschillende soorten boekjes, rond taal, rekenen en logisch denken. Een doosje met de twaalf genummerde ‘stenen’ en een boekje met allerlei losse kaarten met opdrachten in de achterflap. Heerlijk om lekker rustig zelf te doen, terwijl er bijvoorbeeld een langspeelplaat met sprookjes opstond.

Ik had als kind helemaal niet door dat dit speelgoed ook nog educatief was. Het was gewoon leuk. En waarom zou educatief ook niet leuk kunnen zijn? Kijk maar eens naar onderstaand filmpje van uitgeverij Noordhoff, de uitgever van Loco:

Screenshot 2014-12-17 at 18.31.43Screenshot 2014-12-17 at 18.33.30De doos Loco zoals ik die van “vroeger” ken, heet nu Loco Mini. Deze is bedoeld voor kinderen van ongeveer 4 jaar tot ongeveer 8 jaar.  Voor de jongste kinderen is er nu ook een variant: Loco Bambino (2-6 jaar) en voor oudere kinderen (7-12 jaar) is er Loco Maxi. Zo kunnen kinderen van 2 t/m 12 jaar met Loco spelend blijven leren.

We zullen op deze website en op de website van Trotse Moeders regelmatig producten van Loco bespreken zodat jullie kunnen zien welke leuke onderwerpen, thema’s en personages ingezet worden waardoor kinderen met plezier met Loco bezig kunnen blijven.

Screenshot 2014-12-17 at 19.11.20

 

Vader van Frans Bauer overleden
Sipke Jan Bousema over privacy [interview]
Share