Een eerste blik op het nieuwe AH basiskookboek: Opperdepop

Screenshot 2015-03-05 at 20.20.59Het begint een beetje een vervelend grapje te worden (althans, dat vindt mijn man): wanneer de Trotse Vader van mijn kinderen vraagt of ik ergens een blik op wil werpen, krijgt hij meestal te horen “een blik soep of een blik erwten?” Ook AH had een associatie bij “een blik werpen op”, maar deze was wel een succes, ook bij mijn man. 

Screenshot 2015-03-05 at 20.20.45Per post werd er namelijk een groot blik bezorgd. Er in zat het allernieuwste kookboek van AH: Opperdepop. Binnenkort te koop bij Albert Heijn, maar Trotse Vaders mocht er alvast een allereerste blik op werpen.

Voluit heet het bijna 300 pagina’s tellende boek: “Het gezonde basis kookboek Opperdepop voor vaders en moeders met kinderen van 0 t/m 6 jaar“.

We zullen het maar gewoon “Opperdepop” noemen, zo wordt door veel mensen de voorganger van dit boek ook genoemd. Dat boek bevatte recepten voor kinderen t/m 4 jaar. Dit nieuwe basiskookboek gaat door t/m 6 jaar en de recepten die daar bij horen, zijn ook voor oudere kinderen (en hun ouders) prima te eten.

Screenshot 2015-03-05 at 20.19.13

Er staan in totaal 135 recepten in het boek, wat prachtig gebonden uitgevoerd is, en zelfs een leeslint heeft. De hoofdstukken zijn op de leeftijden van kinderen ingedeeld en dan met name op de leeftijden waarin ze bepaalde fasen doormaken wat eten betreft. Zo is er natuurlijk de fase van ‘de eerste hapjes’, maar langzaamaan en gestructureerd wordt er richting ‘grote-mensen-eten’ gewerkt.

Screenshot 2015-03-05 at 20.20.18

Los van de recepten staat het boek vol met informatie en tips. Voor iedere Trotse Vader een handig basisboek om in huis te hebben omdat je precies kunt zien wat je kind wel en niet mag hebben bij een bepaalde leeftijd en wat je nog meer kunt doen behalve wortels pureren en bananen prakken wanneer je kindje kennis gaat maken met vast voedsel. Uiteraard is dit ook een prima boek voor Trotse Moeders.

Screenshot 2015-03-05 at 20.19.51

Het nieuwe AH basiskookboek Opperdepop is voor € 9,99 bij AH te koop >>>>

Screenshot 2015-03-05 at 20.19.34

 

Hieronder 5 recepten uit “Opperdepop“. Klik op het gerecht naar keuze om naar het recept te gaan:

Beestachtig leuke zomerschoenen voor koele kinderen
Vroege opening van De Julianatoren ivm het lenteweer!
Share