Merendeel mannen verliest meningsverschil over de juiste temperatuur in huis

Vrouwen bepalen vaker de temperatuur in huis dan mannen: 71 procent van de vrouwen geeft aan dat zij de controle hebben over de temperatuur in huis, terwijl slechts dertien procent zegt dat de partner de temperatuur bepaalt. In een ruime helft van de huishoudens (58%)  is weleens een meningsverschil over de juiste temperatuur overdag. Ook dan trekken vrouwen aan het langste eind: 74 procent van de vrouwen geeft aan dat zij in geval van onenigheid bepalen hoe warm het in huis wordt, tegenover dertien procent die de partner laat bepalen. Dit zijn enkele conclusies uit een onderzoek van Team Vier in opdracht van Honeywell onder 661 Nederlanders die in het bezit zijn van een cv-ketel.

Screenshot 2015-04-16 at 07.09.41Een mogelijke verklaring voor de zeggenschap van vrouwen over de temperatuur in huis is de omstandigheid dat zij doordeweeks vaker thuis zijn dan mannen. 62 procent van de vrouwen brengt doordeweeks 73 tot 120 uur thuis door ten opzichtevan 35 procent van de mannen. Vrouwen (54 procent) spenderen ook vaker bijna het gehele weekend thuis dan mannen (39 procent).

Meningsverschillen over de meest comfortabele temperatuur in huis zullen voor iedereen herkenbaar zijn”, zegt Bob Heil, Country Sales Leader bij Honeywell. “De behoefte aan warmte is immers voor iedereen anders. Maar in deze modernetijden is overal een oplossing voor, en dus ook voor dit probleem. Met nieuwe technologieën, zoals zoneregeling, regel je de temperatuur per ruimte in huis wanneer je dat maar wilt. Dat kan zelfs via een tablet of smartphone vanaf elke locatie enop elk gewenst moment. Zo creëert ieder gezinslid zelf zijn of haar eigen comfortzone.

Trotse Moeders testte de “Round Connected” van Honeywell. Maakte deze een einde aan de ‘strijd’ of juist niet? Lees het hier >>>>

Redactie (708 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


PAW Patrol - hun eerste DVD [recensie]
100 jaar Pietje Bell - jubileumeditie [recensie]
Share