Bekerfinale [blog]

Zondagochtend, 3 mei, het is nog heel vroeg en iedereen slaapt nog. Ik word wakker met een kriebelig gevoel in mijn buik. Zo’n 16 jaar geleden zou ik geweten hebben waar dat gevoel vandaan kwam. Ik was toen immers nog in de fase van enorm verliefd zijn op, wat ik toen al wist, de vrouw van mijn dromen. Die droom bleek uiteindelijk ook geen bedrog te zijn. Al op de kop af bijna 14 jaar ben ik gelukkig getrouwd met deze mooie en bijzondere vrouw.

bekerfinale-2015-blog-trotse-vaders-2Maar goed, het waren geen kriebels van verliefd zijn. Het waren de kriebels van gedachten dat het zomaar eens een bijzondere dag zou kunnen worden. Mijn voetbalclub PEC Zwolle speelt die avond om 18.00 uur de KNVB-bekerfinale tegen FC Groningen. De dag ervoor heb ik al mijn sjaaltjes over de woonkamer verdeeld ter voorbereiding op die mooie avond.

De hele zondag ben ik mijn gezin tot last geweest. Ik ben een aantal keren met Jackson gaan lopen en heb me als een ijsbeer door het huis heen bewogen. Rond 14.30 uur had ik het niet meer en zocht ik naar afleiding. Die vond ik in de vraag om lekkere vette hapjes te maken in de Actifry ! Die vraag was niet aan dovemansoren gericht en hup, daar ging onze puberdochter om dat alles even in orde te maken. Vooruit, ook maar even een glaasje witte wijn erbij.

Tegen 16.00 uur naar mijn voetbalkamer gegaan. Dat klinkt heel stoer, maar is niet meer en minder dan onze slaapkamer waar ik me op dat soort momenten terugtrek. Om 16.00 uur begon de lange voorbereiding. Niet dat iemand uit mijn gezin dat begreep, maar goed.

Ondertussen was ik me al aardig aan het roeren op twitter via mijn account @frankpraat ! Daarmee stond ik in rechtstreeks contact met vele anderen die met de bus op weg waren naar de Kuip in Rotterdam. Voor mij is dat niets waard, ik zie immers weinig en kan dus niets goed volgen. Hoe te gek was het dat een van mijn twittervrienden, nog nooit gezien, me een tweet stuurde met daarin de tekst ‘we missen je!’. Ik was er dus toch een beetje bij …

bekerfinale-2015-blog-trotse-vaders-1Beneden had ik gevraagd of we tegen 17.30 uur konden gaan eten. Nou, vooruit, dat zou voor een keertje kunnen. Na het eten als een speer naar boven en helemaal klaar voor de wedstrijd. Die dag in totaal zo’n 70 tweets gestuurd, mijn manier om voetbal te beleven. Contacten had ik inmiddels niet meer, in het stadion bleek geen verbinding te zijn.

Over de wedstrijd kan ik kort zijn. De eerste helft was nog leuk, maar daarna was het snel over. Helaas niet voor tweede keer die beker gewonnen. Het was wel weer mooi om die dag mee te maken en ik heb mijn twittervrienden toegezegd een volgende keer wel mee te gaan, mits ze me goed begeleiden. Nog tot laat in de avond op Twitter in de weer geweest.

Bij de voorzitter van de supportersclub de vraag neergelegd actie te ondernemen om een blindentribune (aantal stoeltjes) te regelen voor volgend seizoen. Dat is bij meer clubs het geval. Je kunt dan een koptelefoon op doen en live commentaar horen, terwijl je ook nog eens in het stadion aanwezig bent. Benieuwd of dit gaat lukken en of ik af en toe een gezinslid mee krijg naar het stadion. Dat laatste verwacht ik overigens niet …

Tot slot, luisteren naar een wedstrijd op tv vraagt wel om goede commentatoren. Niet iedereen is even goed en daardoor te volgen. Via twitter kwam ik in contact met een van de commentatoren van Fox Sports. Ik zat ook naast hem tijdens die ene wedstrijd die ik dit seizoen in het stadion mocht meemaken. Wat bleek? Hij, echt de beste commentator voor slechtzienden en blinden, bleek de finale te doen. Dat was dus top !

Voor eerdere blogs van Trotse Vader Frank, klik hier >>>>

Van Star Wars tot "bijtanken" - gadgets! [vaderdag-cadeau-idee]
Intense koffie....
Share