Intense koffie….

06.00 uur, dan is de ochtend officieel begonnen. Dat vinden onze kinderen al jaren, ze proberen ons er zelfs van te overtuigen dat half 6 ook een mooi tijdstip is om aan de dag te beginnen…. Gelukkig zijn ze op een leeftijd waarop ze een essentiële rol in mijn ochtendritueel kunnen vervullen: ze kunnen koffie zetten!

senseoWe hebben meerdere Senseo apparaten in huis. Eén beneden en één boven. En niets is zo lekker als de geur van koffie te ruiken, terwijl je probeert rustig aan wakker te worden terwijl drie enthousiaste kinderen al volop energie zijn. Oh ja, er is wel iets lekkerder: die koffie langzaam opdrinken!

Mijn koffiedag is, zoals bij veel Nederlanders, verdeeld in verschillende soorten en smaken koffie. In de ochtend drink ik mijn koffie graag zwart en sterk. Later op de dag kies ik een wat mildere variant en nog later ga ik voor cappuccino. In de avond drink ik dan nog een kopje cafeïnevrije koffie. Niet iedere dag hoor, ik drink ook graag thee, maar zoals veel Nederlanders gaat er zelden een dag voorbij zonder minimaal 1 kop koffie.

Screenshot 2015-05-08 at 22.24.08Bijna alle Nederlanders drinken koffie (88%). Hoe hoger de leeftijd, hoe hoger het percentage dat koffie drinkt. Een kopje intense koffie geeft Nederlanders vooral een gevoel van genieten en landgenoten boven de 30 jaar geven aan dat intense koffie bij hen een gevoel van gezelligheid oproept.

Tussen mannen en vrouwen is wel een opvallend verschil te constateren. Naast genieten associëren vrouwen een kopje intense koffie met gezelligheid en verwennerij. Mannen geeft het een gevoel van ontspanning en kracht.

Senseo heeft 4 nieuwe, intense smaken geïntroduceerd die passen bij de beleving van koffie en die voor mij ook perfect passen bij mijn koffie-behoefte gedurende de dag. De smaken zijn echt intens en maken dat ik enorm kan genieten van een “bakkie”. Nadeel is wel dat het verslavend werkt, ik drink toch iets meer koffie met deze nieuwe smaken…..

Screenshot 2015-05-08 at 22.23.55Hieronder worden de 4 verschillende smaken omschreven, zodat je zelf kunt kijken welke smaak het beste bij jou past:

  • Intense black: een volle en complexe melange met smaaktinten van pure chocolade, zwarte bes en citrus.
  • Intense superior: een pittige en kruidige blend met een intens donker karakter en een subtiele smaak van noten en zoethout.
  • Intense espresso: een krachtige en verfijnde melange met smaaktinten van karamel, honing en rood fruit.
  • Intense extreme: een pittige en robuuste melange met een krachtig karakter en smaaktinten van cederhout en peper.
Bekerfinale [blog]
Met een traan....
Share