Waar (en hoe) kijken Nederlanders het liefst televisie? En waar ergeren ze zich aan?

NL-ondzoek-NL-Vogels-200Er wordt veel televisie gekeken door Nederlanders. Onderzoek van Multiscope, in opdracht van Vogel’s, wijst uit dat Nederlanders gemiddeld drie uur per dag televisie kijken. Maar dat gebeurt niet meer alleen op een stoel, of in de bank voor de ‘beeldbuis’. Hieronder de resultaten van het onderzoek, waarin de overeenkomsten tussen mannen en vrouwen, maar ook de verschillen duidelijk worden:

Een derde jongeren kijkt tv op ander device
Hoewel de meerderheid van de Nederlanders (88 procent) ‘gewoon’ tv-programma’s kijkt via hun vertrouwde televisie, zijn het vooral de jongeren die de voorkeur geven aan alternatieve beeldschermen. Uit het onderzoek blijkt dat met name de laptop favoriet is (23 procent).

Vrouwen kijken in bed, mannen vanuit de stoel
Nederlanders antwoorden eensgezind op de vraag ‘wat de lekkerste plek is om naar een favoriet tv-programma, film of serie te kijken?’.
option_living_roomHet antwoord is de bank (77 procent). Wat opvalt is dat de tweede keus voor mannen de stoel is (27 procent), terwijl vrouwen duidelijk de voorkeur geven aan het bed (24 procent). Vijftigplussers zijn van alle leeftijdsgroepen het meest verknocht aan ‘een televisiestoel’ en bijna de helft van de jongeren kiest het bed als favoriete plek, na de traditionele bank.

Geklets en gesmak grootste irritatie
option_bedroomOf Nederlanders nu languit op de bank, in bed of in hun luie stoel hangen: tv kijken brengt niet alleen maar ontspanning met zich mee. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat het geluid van andere mensen de grootste irritatiefactor is: geklets, gesmak, of het geluid van een stofzuiger is volgens 21,4 procent van de ondervraagden het meest storend. Op nummer twee staat een slechte verbinding van de tv-aanbieder (20,8 procent) gevolgd door zonlicht dat van buiten op de tv schijnt (19 procent) en een oncomfortabele zithouding (9,9 procent).

Nieuwe tv, nieuwe tv-beugel
Het verblindende zonlicht en de oncomfortabele zithouding kan voorkomen worden met een TV-steun.TV-campagne-NL-Vogels Uit klantonderzoek van Vogel’s blijkt dat met name de aanschaf van een nieuwe tv reden is om voor deze oplossing te kiezen (47 procent). Hoewel uit de cijfers niet blijkt of zonlicht en een oncomfortabele zithouding de aanleiding zijn, zoekt bijna de helft (45 procent) naar een muurbeugel die draai- en kantelbaar is. 

Wij hebben een TV-beugel van Vogel’s voor jullie gerecenseerd en gekeken naar de kwaliteit, het gebruiksgemak en of deze goed en veilig te monteren is. Kijk hier voor onze bevindingen >>>>

Redactie (708 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Tandarts
Lannoo's Dieren Encyclopedie
Share