10 tips voor een veilig dagje waterpretpark met de kinderen

waterpret-playmobilZomer! Je zou het momenteel niet zeggen, met deze regen en temperaturen, maar de zomervakantie geeft meestal wel voldoende warme en zonnige dagen voor waterpret.

Wanneer je een dagje-uit naar het water, bijvoorbeeld buitenzwembad, strandje of waterpretpark, fijn wilt laten verlopen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Hieronder een aantal tips:

  1. Neem zonnebrand mee met hoge factor en blijf de hele dag goed smeren.
  2. Stop ook een kleedje / hydrofiele doek in je tas, waar je lekker op kan zitten met of zonder de kids.
  3. Kinderen zonder zwemdiploma? Vergeet dan de zwembandjes niet. Er zijn namelijk ook vaak diepere badjes. NB: zwembandjes alleen zijn geen garantie voor veiligheid, blijf je kind in de gaten houden!
  4. Schrijf met een watervaste stift je telefoonnummer op een ID-armbandje. Dan weet je zeker dat je ze niet kwijtraakt.
  5. Neem een goed gevulde picknicktas mee met broodjes en wat lekker fruit. Die kleine waterratjes zullen ongetwijfeld tussen het zwemmen door flink willen bijtanken. Zorg ook voor voldoende drinken en zorg dat ze regelmatig iets drinken.
  6. Neem een droog setje kleding mee voor na al dat gespetter.
  7. Een extra plastic tasje is ook altijd handig, hier kan je naderhand alle natte spullen in stoppen.
  8. Voor de zekerheid: een EHBO-tasje met de basis dingetjes, en een fles water, om eventuele wondjes alvast wat schoon te spoelen.
  9. Vergeet niet een stoere foto te maken van je kids bovenaan de glijbaan.
  10. En tot slot, alleen wanneer je kinderen een zwemdiploma hebben: neem je e-reader of tijdschrift mee voor als je lekker op een bankje zit te kijken naar je koters.

Teveel gedoe om met je kinderen het water op te zoeken? Klik hier om te zien hoe ze zich toch met water en glijbanen bezig kunnen houden, zonder dat je er bij hoeft te blijven >>>>

waterpret-playmobil-1

 

Karina (556 Posts)

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.


Ontmoet minuscule in de achtertuin
Wordt jouw kind een 'Zoetwaterpiraat'?
Share