Netflix zorgt voor Vikings en Draken in Fort IJmuiden

“Hoe Tem je een Draak” is een prachtige bioscoopfilm. Netflix komt nu met een in eigen productie gemaakte serie met de Draken met in de hoofdrollen ‘Tandloos’ en ‘Hikkie’: Draken tot het einde van de wereld. De serie is in Nederland sinds kort exclusief op Netflix te bekijken en om deze start te promoten was Trotsevaders.nl aanwezig bij het ‘openings’-feestje van de serie in het Ford van IJmuiden.

Draken naar Eind van Europa, op de boor naar Ford IJmuiden met VikingHet Ford van IJmuiden is aangelegd in de 19de eeuw als onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Een groot en grotendeels onderaards complex op een eiland in de monding van de Haven van IJmuiden die toegang geeft tot de sluizen en de haven van Amsterdam.

DSC03077 DSC03078

Door de Duitsers in de Tweede Wereld oorlog verstrekt en omgetoverd tot onneembare vesting in the Atlantic Wall. Je moet er dus met een boot naar toe die begint op de zogenaamde ‘Kop van de Haven’ in IJmuiden naast de aanlegplaats van de veerboot naar Newcastel.

DSC03049

Op de boot werden  we ontvangen door een heuse Viking die de introductie vormde naar een spannend verblijf op het Fort, een uitgebreide rondleiding, mooie verhalen, een leuke speur- en zoektocht, een uitgebreide Viking-maaltijd met draken cocktails, én de vertoning van de twee eerste afleveringen van de nieuwe serie ‘Draken tot het einde van de wereld’.

DSC03074 DSC03063

In de aankomst werden we in de kelders vergast op een spannend ontvangst van Draken. Daarna direct op weg naar een gang waarin een complete draken maaltijd werd geserveerd, met o.a. taart in de vorm van een zwarte Draak, echte draken hotdogs, Netflix gebakjes, speciale (fruit)dranken.

DSC03065 DSC03066 DSC03068

Daarna een rondtocht door het gangenstelsel van het fort, waarin deze Trotse Vader vervolgens direct verdwaalde en boven op duin van het fort uit kwam om weer buitenom naar beneden te moeten klauteren. In dezelfde, het fort bedekkende duinzand, een speurtocht voor de kinderen waar verstopte Netflix munten moesten worden verzameld.

DSC03072  DSC03084  DSC03080

Naast de prachtige middag, de kennismaking met weer een kaskraker van Netflix kan aan het bezoek aan het Ford van IJmuiden ook de aanbeveling aan alle Trotse Vaders om met hun kinderen een keer op excursie van dit unieke, met de historie van Militaire Geschiedenis van Nederland zo verbonden Fort.

Voor de trailer en meer informatie over Draken: Race naar de rand, klik hier >>>>

Draken met Vikings in Ford van Ijmuiden DSC03091

[DHA51]

Netflix Trotse Vaders StreamTeam (14 Posts)

Het StreamTeam van TrotseVaders.nl zal schrijven over films, series en trends die Netflix in Nederland te bieden heeft.


Voordelig vakantie-pakket van Geronimo Stilton
Symptomen van de ziekte van Lyme (na een tekenbeet)
Share