EVEREST: de gevaarlijkste plek op aarde

De indrukwekkende film EVEREST is gebaseerd op de ongelooflijke gebeurtenissen rondom een poging om de top van de hoogste berg ter wereld, Everest, te bereiken.

EVEREST brengt de ontzagwekkende tocht van twee verschillende expedities in beeld, die terecht komen in één van de hevigste sneeuwstormen die de mensheid ooit heeft gekend. De bergbeklimmers krijgen te maken met de meest barre omstandigheden op aarde wanneer hun levenslange obsessie om de top van de Everest te bereiken verandert in een adembenemende strijd om te overleven.

Met o.a. Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Michael Kelly, Sam Worthington, Keira Knightley, Emily Watson en Jake Gyllenhaal.

EVEREST is geregisseerd door Baltasar Kormákur (2 Guns, Contraband) en geproduceerd door Tim Bevan en Eric Fellner van Working Title, Brian Oliver en Tyler Thompson van Cross Creek Pictures en Nicky Kentish Barnes en Kormákur.De film is op locatie in Nepal opgenomen bij de Everest, de Italiaanse Alpen, Cinecittà Studios in Rome en Pinewood Studios in Engeland.

598-Everest_TRIO_QUAD_NL

EVEREST draait vanaf 17 september in de bioscoop, in 3D en IMAX 3D.

Classic Platenspeler
Fisher Price Classic Platenspeler is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015
Share