Forged in Fire: hete strijd op History

history-trotse-vadersOp woensdag 20 april 2016 start HISTORY de gloednieuwe eliminatieserie Forged in Fire. In deze explosieve show strijden Amerikaanse smeden om $10.000 en de titel “Forged in Fire” kampioen.

forged-in-fire-history-smid-wapens-smeden-trotse-vaders-3Forged in Fire gaat vandaag, 20 april 2016 in première en de daaropvolgende afleveringen worden elke woensdag om 21:00 uur uitgezonden op HISTORY.

Elke week is de concurrentie heftig als vier van de beste smeden van Amerika zowel hun vaardigheden als reputatie op het spel zetten.

In de eerste twee rondes maken de deelnemers hun eigen wapens, waarvan ze hopen dat deze de testen van de juryleden weerstaan. Slechts twee deelnemers gaan door naar de finale, waar ze een historisch mes moeten creëren.

In de finaleronde maken de twee overgebleven deelnemers opnieuw een wapen naar keuze en smeden zij een van de meest iconische wapens uit de geschiedenis, de Japanse Katana. Het zwaard is ontworpen om objecten doormidden te snijden zodra het lemmet langs een doel wordt gehaald.

De zwaarden van de deelnemers moeten de ultieme test doorstaan die uiteindelijk bepaalt wie er sterker is; hun Katana zwaard of een kogel.

forged-in-fire-history-smid-wapens-smeden-trotse-vaders-5

De deelnemers worden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit:
– Doug Marcaida, een martial artist die verschillende vechtstijlen en technieken van over de hele wereld heeft bestudeerd. Doug is een wandelende encyclopedie op het gebied van de evolutie van oorlogswapens en neemt het voortouw in het testen van de wapens.
– David Baker is een wereldberoemde zwaardsmid die gespecialiseerd is in het namaken van ’s werelds meest zeldzame wapens. David maakt wapens die al eeuwenlang alleen nog maar in musea te bewonderen zijn.
– J. Neilson maakt al meer dan 20 jaar messen en is één van ’s wereld meest veelzijdige messensmeden. Hij werd in 2008 benoemd tot Mastersmith door de Amerikaanse Bladesmith Society. Slechts 115 mensen wereldwijd bezitten deze titel.

forged-in-fire-history-smid-wapens-smeden-trotse-vaders-4

Iedere aflevering is een reis door de geschiedenis van wapens. In de finaleaflevering komen alle winnaars van de voorgaande afleveringen bij elkaar voor een explosieve finale om de titel ‘Beste wapenmaker’ op te eisen.forged-in-fire-history-smid-wapens-smeden-trotse-vaders-1

Forged in Fire is vanaf woensdag 20 april 2016 om 21:00 uur te zien, alleen op HISTORY. De serie bestaat uit 11 afleveringen van 60 minuten.

De jacht op de Zwarte Tulp [recensie]
Kamperen, maar dan anders
Share