Kamperen, maar dan anders

camping-1289930_960_720Uit onderzoek blijkt dat reizigers in 2016 op reis gaan om dingen te proberen die zij nog niet eerder hebben gedaan. Er wordt steeds vaker gekozen voor een vakantie die aansluit bij een interesse, hobby of passie. Het gaat nu om de ervaring in plaats van de bestemming.

Waar je “vroeger” een land of streek koos waar je naar toe wilde en bepaalde of je daar je overnachtingen in een hotel, tent of bijvoorbeeld in een huisje wilde doorbrengen, wordt nu vaak geprobeerd om van een vakantie meer te maken dan “lekker er tussenuit”.camping-987711_960_720

Ook met kinderen is het leuk om er een echte beleving van te maken, een ervaring die een ontspannen samenzijn tijdens de vakantie oplevert en ook mooie herinneringen achteraf.

Kamperen is voor kinderen een echt avontuur. Veel campings zijn erg kindvriendelijk en bieden door hun ligging al voldoende vermaak. Maar wanneer je zelf niet zo houdt van een vakantie waarop je met een rol toiletpapier-onder-de-arm naar de sanitaire voorzieningen moet, is het prettig om te weten dat er alternatieven zijn.

Vakantieboulevard.nlScreenshot 2016-04-14 at 20.15.25 is een prima vertrekpunt om je te oriënteren op de mogelijkheden. Vakantieboulevard is een soort virtueel winkelcentrum met “straten” vol verschillend reisaanbod. Je kunt hier vrijblijvend rondkijken, ideeën opdoen, ervaringen lezen, maar ook concreet kijken naar wat je zou willen. Een vakantie op maat is op die manier prima samen te stellen, zonder tussenkomst van grote reisorganisaties.

Er is zelfs een speciale ‘winkelstraat’ voor kamperen, waar je ook andere vormen van kamperen kunt vinden dan met een tent of caravan op een camping (hoewel daar natuurlijk ook niets mis mee is!). Zo is er kamperen bij de boer, maar ook slapen in het hooi. En wat te denken van ‘glamping’, de luxe variant van kamperen!

camping-987721_960_720In de ‘etalage’ van origineel overnachten, vind je manieren van kamperen waar je misschien nog nooit eerder van hebt gehoord en mocht je uiteindelijk toch liever een totaal ander soort vakantie willen, dan kies je gewoon een andere ‘winkelstraat’ zoals fietsvakanties of diverse avontuurlijke reizen.

Op die manier kun je altijd een vakantie vinden die bij iedereen past en waar iedereen een mooie herinnering aan over zal houden! Alvast veel voorpret toegewenst!

Forged in Fire: hete strijd op History
In Ysselsteyn (Noord-Limburg) bevindt zich een indrukwekkende militaire oorlogsbegraafplaats: verschrikkingen worden heel tastbaar [verslag]
Share