Nationale bekendheid …. [persoonlijke blog]

Screenshot 2016-05-05 at 14.58.35De kracht van social media bleek maar weer eens de afgelopen week …..

Bekend is dat ik een supporter ben van PEC Zwolle. Bekend is ook dat ik daar tot zo’n 25 jaar geleden bij iedere thuiswedstrijd aanwezig was. En bekend is dat ik de laatste jaren, luisterend naar het commentaar op tv, mijn analyse gaf in mijn rol als blinde voetbalanalist van PEC Zwolle. Tot zover de bekende feiten ….

Ik tweet al een jaar van tijd tot tijd over de wens dat ze bij PEC Zwolle een blindentribune gaan openstellen. Daarbij moet niet direct gedacht worden aan een hele tribune maar aan een x-aantal gereserveerde plaatsen waar visueel gehandicapten de wedstrijden kunnen volgen, waarbij het commentaar verzorgd wordt door een ter plekke aanwezige commentator of door bijvoorbeeld een verbinding met een radiozender die de hele wedstrijd verslaat.

Nog geen week geleden gooide ik er voor de lol een tweet uit waarin ik me afvroeg hoeveel supporters achter zo’n tribune zouden staan. Ik noemde het een #twitterreferendum en vroeg om te re-tweeten. Nooit had ik me kunnen bedenken wat dit allemaal zou oproepen ….

Screenshot 2016-05-05 at 15.06.30

Al binnen een uur was mijn tweet zo’n 15x in de re-tweet gedaan en nog eens een uur later bemoeiden alle PEC Zwolle supporters zich ermee, in positieve zin. De volgende ochtend stond mijn telefoon roodgloeiend. RTV Oost wilde me interviewen, de Stentor wilde er een groot artikel aan besteden. Zelfs die ochtend al hadden ze er aandacht aan besteedt zonder mij ooit gesproken te hebben. Afijn, die middag was ik te beluisteren in het nieuwsprogramma op RTV Oost en stond ik met Jackson op het kunstgrasveld van het stadion een interview te geven en werden er foto’s van gemaakt.

Dat klopt niet helemaal, de foto’s werden er wel gemaakt maar het interview vond plaats in de gure wind voor het stadion tot frustratie van mijn lieve echtgenote die heel trouw met me mee was gegaan. Ook die dag kreeg ik een tweet van de voorzitter van PEC Zwolle dat hij mijn initiatief heel erg leuk en goed vindt…..

De volgende dag stond het artikel groot in de Stentor en zag ik het ook terug in diverse nieuws appjes. Dan denk je dat het klaar is….

Screenshot 2016-05-05 at 14.53.13

Maandag werd ik gebeld door NOS op 3, zij verzorgen ieder half uur het nieuws op 3FM. Of ik via de what’s app wat quotes zou willen inspreken. Natuurlijk wil ik dat en zo was ik maandag om 15.00 en 16.30 te horen op de landelijke radio. Klaar ? Niets was minder waar …

Ik werd nog geen paar minuten erna gebeld door 3FM, of ik die middag om 17.40 live in de uitzending wilde bij de middagshow van Frank van der Lende. Eh ja, lachen natuurlijk. En dus was ik die middag live in the air door heel Nederland te horen over mijn #twitterreferendum. Ook die middag was de commercieel directeur te horen bij RTV Oost en hij gaf al aan serieus werk te maken van deze tribune voor volgend seizoen. …. Klaar nu?

bekerfinale-2015-blog-trotse-vaders-1 bekerfinale-2015-blog-trotse-vaders-2

Nee ! Ben ik dinsdagochtend lekker thuis aan het werk, gaat de telefoon. DJ Frank van der Lende, of ik die middag weer op de radio wilde. Eh ja, maar waarom? Dat kon of beter gezegd wilde hij niet zeggen. Dinsdagmiddag was het zover…. ook aan de telefoon was Sticks, bekende Zwolse rapper en ambassadeur van PEC Zwolle. Hij had contact gehad met de directie naar aanleiding van mijn radio interview op 3FM de dag ervoor. Hij kon mij vertellen dat de tribune er voor 90% zeker gaat komen.

Daarnaast word ik uitgenodigd om de laatste thuiswedstrijd van PEC Zwolle tegen PSV te bezoeken, samen met Jackson en een begeleider. Ik raakte er oprecht geëmotioneerd van, wat een tweet niet allemaal teweeg kan brengen.

Inmiddels zit ik in de after party met mijn gedachten. Het is rustig geworden, ik heb een begeleider die met me mee gaat. Een oude vriend van me met wie ik vroeger altijd de wedstrijden bezocht. Hij zegt zijn eigen voetbal af om met mij mee te kunnen gaan, zo’n eer vindt hij dat, dat zijn zijn woorden! Jackson blijft toch maar thuis, die gaat niet blij worden van ruim 12.000 mensen, dat kan ik hem niet aan doen.

Screenshot 2016-05-05 at 15.01.14

Het was een rare maar bijzondere week waarvan ik nog het mooiste vind dat social media vaak negatief wordt neergezet maar dat ik toch keihard heb laten zien hoe positief het ook kan zijn!!! En dan vergeet ik geloof ik nog dat er ook een item over was bij Editie.nl op RTL4…..

Nog een laatste ding ….. Ooit had ik een dilemma omdat mijn lieve echtgenote jarig is op de dag dat ik de laatste wedstrijd wilde kijken. Hoe gaaf is het dat ze mij dit nu allemaal gunt en het erg leuk vindt dat ik op deze manier zelfs naar de wedstrijd kan…. Wat heb ik toch een top vrouw!

frank-jackson-pec-trotse-vaders

Voor persoonlijke blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor andere persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Redactie (708 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Netflix uit de oude doos: The Maltese Falcon met Humphrey Bogart [recensie]
Brabantse Wal: lekker op vakantie in eigen land
Share