Kinderen, eten, maaltijdboxen…

Kinderen en gevarieerd eten, iedereen herkent vast wel in de drama’s die dat kan opleveren … De een lust dit niet, de ander dat niet en voor je het weet eet je drie keer per week sperziebonen, gaan er vele komkommers doorheen en is alle variatie zoek.

Een tijd geleden hebben wij besloten dat we daar geen zin meer in hadden en zijn we op zoek gegaan naar alternatieven.

cover Mathijs MaaltijdboxNa wat omzwervingen kwamen we uit bij de maaltijdboxen van Mathijs. We hebben gekozen voor de Familiebox (er zijn ook een Variatiebox en een Flexitariërbox) Drie keer per week toch gevarieerd eten en ook nog zo samengesteld dat je kinderen het waarderen en zelfs lekker vinden.

Na een paar weken proefdraaien besloten we dat dit de variatie is waar we naar op zoek waren. Nu, vele maanden later zien we nog steeds wekelijks uit naar de box en hebben we er inmiddels een Fruitbox aan toegevoegd.

Met twee volwassenen en twee kinderen ontvangen wij iedere week de gemiddelde Familiebox en over het algemeen is dat ruimschoots voldoende (of dat zo blijft als we over een poosje twee pubers in huis hebben, zien we tegen die tijd wel weer).

Het is nu zelfs spannend om alvast vooruit te kijken naar de box die twee weken later komt. Het is allemaal terug te vinden op de site van Mathijs en de wekelijkse mails die we ontvangen. Hier vind je meer informatie over hoe het werkt, een abonnement op een maaltijdbox.

mathijs familiebox
Als wekelijkse blogger van TrotseVaders leek het me leuk als we de box een keer kunnen recenseren. In overleg met de eindredactie heb ik daarop een mail gestuurd aan Mathijs. Voorlopig resultaat is een drietal recensies van de Familiebox van deze week.

Ik schrijf de recensies niet alleen maar doe dit samen met mijn echtgenote. Zij is bekend van TrotseMoeders waar ze veel recensies schrijft en er ook af en toe een blog tegenaan gooit. Samen zijn we erg enthousiast om jullie deze week op drie momenten een recensie te kunnen geven van de gerechten die deze week in de box zitten.

Om maar gelijk even duidelijkheid te scheppen: ik ben niet degene die de gerechten bereidt! Met mijn visuele handicap wordt dat steeds lastiger en dus staat mijn echtgenote iedere dag met veel plezier in de keuken. In iedere recensie zal ik wel mijn visie geven op het te bespreken gerecht.

De recensies zijn terug te vinden op TrotseVaders omdat wij van mening zijn dat het schrijven over eten (en ook het bereiden van de gerechten) niet alleen zou voorbehouden moeten zijn aan de dames in huis. Hiermee hopen we dus een lans te breken…

Goliath's Stikbot Zanimation Studio leert kinderen zelf animatiefilms te maken (vanaf 8 jaar)
The Walk
Share