Mathijs Familiebox dag 1: Fusilli met pestosaus en worstjes

Mathijs Maaltijdbox - fusilli met worstjesDe eerste maaltijd die wij deze week gemaakt hebben uit de Mathijs Maaltijdbox van de laatste week van juli 2016 was fusilli met pestosaus en worstjes (foto rechts komt uit het receptenboekje).

Op voorhand is dit waarschijnlijk een prima recept. Worstjes doen het altijd goed, net zoals pasta, en met name onze oudste dochter van veertien vindt (groene) pesto erg lekker.

De ingrediënten en de bereiding
Er waren vandaag relatief weinig ingrediënten nodig voor deze maaltijd. Ook de voorbereidingstijd viel reuze mee. Eigenlijk hoefde alleen de courgette gewassen en gesneden te worden en voorbereid voor in de oven.

Mathijs maaltijdbox - ingredienten fusilli

Verder was het een kwestie van pasta koken, afgieten en pesto er doorheen roeren. En in een andere pan de worstjes bakken, om daar op het laatst tomaatjes aan toe te voegen. Niet alle tomaatjes, want oudste dochter eet geen tomaten en jongste eet ze liever koud.

Het eindresultaat
Tijdens het eten hebben we met elkaar even de scores doorgenomen voor deze mooie eenvoudige maaltijd. Dochter één, 10 jaar, gaf een mooie voldoende, een 7. Ditzelfde cijfer gaf de kok aan deze maaltijd. Dochter twee, 14 jaar en verzot op pesto, scoorde mede door haar voorliefde voor pesto een 7,8 en de enige man des huizes gaf een 7,5.  Een mooie score van 7,2 is dan het resultaat.

Mathijs Maaltijdbox - eindresultaat fusilli

Vooral de pesto, de worstjes en het broodkruim over de courgette bepaalden de cijfers deze avond. Mathijs is er in geslaagd met eenvoudige ingrediënten een prima snel klaar te maken maaltijd in elkaar te zetten.

Bezorging
De Mathijs Maaltijdbox wordt op maandag bezorgd door PostNl. Op zondagmiddag rond 12.00 uur ontvangen we altijd een sms wanneer de box de volgende dag bezorgd zal worden. Dit kan een uur afwijken, maar over het algemeen scheelt het niet veel met het geplande tijdstip. De bezorgers zijn zonder uitzondering allemaal heel vriendelijk, de bezorger van deze week heeft met het grootste geduld gewacht tot ik foto’s voor deze serie recensies had gemaakt en heeft me zelfs geadviseerd ook een duidelijke foto van de koelelementen te maken.

Mathijs Maaltijdbox - ontvangst

De box bestaat altijd uit twee delen: een kartonnen doos met het grootste deel van de producten en een plastic tas met de overige producten. Meestal zijn dit de dingen die in de koelkast moeten: vlees, vis, groente. De doos en tas komen uit een keurig verzegelde box van piepschuim, die bij de voordeur pas opengemaakt wordt. Onderin de piepschuimbox zitten koelelementen.

Mathijs Maaltijdbox - maaltijdbox

In de box zit altijd een boekje met informatie over de producten en uiteraard duidelijke recepten. Ook staat bij ieder product een bewaaradvies (koelkast, voorraadkast …). De gerechten zijn eigenlijk altijd ruimschoots binnen een half uur te bereiden, dat er vaak voorgesneden groenten worden geleverd scheelt een hoop tijd.

Het boekje adviseert bij bereiding de volgorde A, B, C aan te houden. Afwijken kan uiteraard, maar dan moet je wel goed naar de houdbaarheid van de producten kijken. Zeker als je niet drie dagen achter elkaar uit de box kookt, maar ook een dag tussendoor iets anders maakt. Over het algemeen houden wij ons braaf aan deze volgorde.
Mathijs Maaltijdbox - maaltijdbox 2

 

Redactie (708 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


The Walk
Colt Express: Origineel spel van Enigma in 3D spelbord: spelen hoe een trein te beroven in Wilde Westen (10 jaar en ouder)
Share