Mathijs Familiebox dag 2: Varkenssaté met gebakken ananas

Mathijs Maaltijdbox - varkenssate met gebakken ananasDe tweede maaltijd die wij deze week hebben gemaakt uit de Mathijs Maaltijdbox van de laatste week van juli 2016 was varkenssaté met gebakken ananas (de foto die hier rechts staat, komt uit het receptenboekje).

Hee, een variatie op dit gerecht hebben we volgens mij eerder gehad. Helemaal niet erg, want het is een succesrecept bij ons en hebben het zelf ook al vaker gemaakt.

De ingrediënten en de bereiding
En inderdaad, een variatie op een eerder succesrecept.
Ook vandaag was de bereiding reuze overzichtelijk. De tijd ging vooral in de salade zitten.

Ik geef geregeld mijn eigen draai aan de bereiding van de maaltijden, vaak om het nog net wat makkelijker te maken. Zo zie je op de foto met ingrediënten hierboven stokjes om de blokjes vlees aan te rijgen, maar die zul je niet zien bij het eindresultaat. Ik vind het vlees ‘los’ aanbraden veel handiger dan aan stokjes, vandaar dat de stokjes weer in de kast zijn verdwenen om wellicht een andere keer te gebruiken.

Mathijs dag 2 - ingredientenErg prettig was dat we vandaag maar twee pannen nodig hadden. Vlees, uien en ananas en daarna de satésaus werden na elkaar in dezelfde pan bereid. Misschien dat ik een volgende keer voor nog meer gemak zou kiezen en de voorgaande onderdelen in de pan laat zitten … Of dat ten goede komt aan de smaak, dat durf ik alleen niet te garanderen.

Mathijs dag 2 - salade in 3 fasen

De satésaus vinden wij erg lekker. Deze wordt exclusief voor de maaltijdboxen gemaakt naar eigen recept van Mathijs en is helaas verder nergens verkrijgbaar. De saus is erg lekker, pittig genoeg, maar zeker niet te scherp en met en zachte zoetige nasmaak.

Het eindresultaat
Het rondje scoren leverde mooie cijfers op. Tweemaal een 8,5 van onze oudste dochter en de kok. De jongste scoorde een 7,5 en vermeldde er even bij dat dit dus hoger is dan het vorige gerecht. De enige man in huis scoort een 8, wat een gemiddelde van een 8,1 oplevert!

Mathijs dag 2 - eindresultaat

Het kleine beetje rijst dat over was, hebben we aan de blindengeleidehond gegeven. Gelet op het tempo waarin hij het opat, denken we zomaar dat hij een 10 zou scoren, maar we hebben het niet aan hem gevraagd!

Familiebox, middel
Toen wij aan het begin van 2016 voor het eerst een Mathijs Maaltijdbox bestelden, waren er alleen een Variatiebox en een Familiebox. Wij hebben heel bewust voor een Familiebox gekozen, met het oog op onze kinderen. We hadden andere maaltijdboxen geprobeerd, maar vaak zaten daar maaltijden bij die onze kinderen niet echt konden appreciëren. We hebben daarom de maaltijden in zowel de Variatiebox als de Familiebox goed bestudeerd. Als we met z’n tweeën zouden zijn, had een Variatiebox onze voorkeur gehad, maar de Familiebox is met kinderen net wat “veiliger”.

Mathijs Maaltijdbox - inhoud maaltijdbox

We hebben daar een goede keuze mee gemaakt. Over het algemeen vallen de gerechten in goede aarde. Alleen de recepten met tonijn zijn niet heel erg populair, maar de vele wraps, pasta’s en net wat anders dan anders maaltijden maken veel goed. Inmiddels kan je ook kiezen voor een Flexitariërbox met minder vlees.

Je kan kiezen uit twee formaten Familiebox: middel en groot. Wij hebben de maat middel, deze is geschikt voor gezinnen bestaande uit twee volwassenen en één à twee kinderen. Met twee dochters, eentje van veertien en eentje van tien, hebben wij over het algemeen ruim genoeg aan de middelmaat. Of dit ook zo zal zijn als de tweede ook gaat puberen en qua eten onverzadigbaar is, is natuurlijk maar de vraag. Maar dan stappen we over naar een maatje groter voor twee volwassenen en twee à drie kinderen.
Mathijs Maaltijdbox - maaltijdbox en voorraadkast

Lees hier onze recensie van dag 1, de fusilli met pestosaus en worstjes. Ook hebben we hier geschreven over de bezorging.

Colt Express: Origineel spel van Enigma in 3D spelbord: spelen hoe een trein te beroven in Wilde Westen (10 jaar en ouder)
Marvel Universe LIVE!
Share