Mathijs Familiebox dag 3: Goulash met kip en Nicola aardappelen

Mathijs maaltijdbox - goulash met nicola aardappelenDe derde maaltijd die wij deze week hebben gemaakt uit de Mathijs Maaltijdbox van de laatste week van juli 2016 was goulash met kip en Nicola aardappelen (de foto hier rechts, komt uit het receptenboekje).

De ingrediënten en de bereiding
Dit is het gerecht dat deze week de langste bereidingstijd heeft, 25 tot 30 minuten (wat nog reuze meevalt).

De meeste tijd verdween in het snijden van de paprika’s, de tomaten, de aardappels en het hakken van de peterselie. Volgens het recept zou je dingen tegelijk kunnen doen, maar in de loop van de tijd heb ik ondervonden dat ik het prettiger vind alles gesneden klaar te hebben staan, om daarna echt te gaan koken. Dat het dan misschien iets langer duurt, neem ik dan graag op de koop toe.

Het koken van dit soort maaltijden vind ik altijd leuk. Een paar eenvoudige ingrediënten combineren, wat kruiden erbij, een poosje laten pruttelen en je hebt een lekker maaltijd. De twist die aan de aardappelen gegeven werd met de paprika en peterselie is leuk en lekker.

Mathijs dag 3 - ingredientenO ja, op de foto met ingrediënten ontbreekt de Griekse yoghurt … Een kwestie van niet goed lezen … Na de maaltijd van dag 2 was er een halve verpakking Griekse yoghurt over. ‘Lekker, voor mijn ontbijt‘, dacht ik, ‘het is toch niet meer nodig’. Maar wat bleek bij dag 3 (toch) nodig te zijn …, juist, de andere helft van de Griekse yoghurt. Die dus al op was … stom, niet goed gelezen. Gelukkig hebben we een behulpzame puber, die even snel op en neer naar de supermarkt is gefietst, terwijl ik stond te snijden.

Het eindresultaat

De laatste scores van deze week komen uit op een 6,8 van de jongste. Die is duidelijk niet gek op sauzen en heeft deze dan ook links laten liggen. Precies de reden waarom we Mathijs Maaltijdboxen eten, om haar toch te bewegen ook hier meer van te gaan eten. Ondanks vandaag gaat toch steeds beter.

Mathijs dag 3 - eindresultaatDe oudste scoort vandaag een 8,1. De man des huizes komt uit op een 8 en de kok geeft een overtuigende 8,3. Dat betekent dat dit gerecht met een gemiddelde score heeft van een 7,8. Een prima maaltijd dus met wederom een mooie score. Voor ons was deze week tevens de bevestiging Familiebox van Mathijs iedere week laten bezorgen.

Fruitbox
Fruit eten is gezond en fruit eten moet iedereen natuurlijk doen. Maar net zoals je bij het dagelijkse eten snel in een sleur dreigt te vervallen, is de fruitschaal bij ons ook snel beperkt tot appels en bananen.

Wij waren al snel enthousiast toen Mathijs ook de Fruitbox introduceerde. Deze wordt iedere week samen met de maaltijdbox bezorgd. In de Fruitbox zitten iedere week appels en bananen (jawel), met daarnaast diverse andere vruchten die iedere week anders zijn: peren, kiwi’s, sinaasappels, perziken, abrikozen, nectarines, druiven, een meloen, een ananas … In totaal ontvang je iedere week zo’n 15 tot 20 stuks fruit (en soms meer!).

Mathijs Maaltijdbox - fruitbox 1

Vooral het gemak én de wekelijke variatie maken dat wij nog steeds iedere week een Fruitbox laten bezorgen.

Deze week zaten er naast appels en bananen ook peren in de Fruitbox, abrikozen, sinaasappels en een grote gele meloen. Heerlijk zomerfruit.

Mathijs Maaltijdbox - inhoud Fruitbox 2

Lees hier onze recensie van dag 1, de fusilli met pestosaus en worstjes. Ook hebben we hier geschreven over de bezorging.

Lees hier onze recensie van dag 2, de varkenssaté met gebakken ananas. We hebben hier ook uitgelegd waarom we voor de Familiebox hebben gekozen.

Redactie (708 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Marvel Universe LIVE!
De uitdaging: 3G- èn 4G dekking op de stranden. Vodafone bereikt het met small cells.
Share