De uitdaging: 3G- èn 4G dekking op de stranden. Vodafone bereikt het met small cells.

De Nederlandse stranden hebben -vrijwel zonder uitzondering- nauwelijks tot geen 3G- of 4G dekking. Dit komt meestal omdat de zendmasten de signalen niet ‘over de duinen’ kunnen brengen, waardoor veel smartphones aan de Zeeuwse kust overschakelen op Belgische netwerken, die via de zee wel het strand bereiken. Dat brengt uiteraard hogere kosten met zich mee.

vodafone-domburg-zeeland-4g-3g-internet-bereik-test-copyright-trotse-vaders-1

In de duinen mogen meestal geen reguliere zendmasten geplaatst worden omdat het vaak beschermde natuurgebieden zijn. Het leek er dus op dat er voor de vele dagjesmensen en toeristen geen 3G- en 4G-bereik zou zijn tijdens hun dagje strand. Geen vrolijke strandfoto’s uploaden, niet kijken of er nog regen verwacht wordt etc…  Het is zelfs zo dat 112 soms niet gebeld kan worden. Een onprettig idee bij een dagje strand.

vodafone-domburg-zeeland-4g-3g-internet-bereik-test-copyright-trotse-vaders-3

Vodafone heeft echter een mooie oplossing bedacht en samen met VolkerWessels Telecom op 25 locaties langs de kust van Zeeland (Walcheren en Noord-Beveland) small cells ontwikkeld en in samenwerking met de strandtenthouders 100 mini zendmastjes geïnstalleerd waardoor wel 4G-bereik mogelijk is. Hierdoor hebben Vodafone-klanten op de Zeeuwse stranden van Walcheren en Noord-Beveland betere 3G- én 4G-dekking.

vodafone-domburg-zeeland-4g-3g-internet-bereik-test-copyright-trotse-vaders-2

Uiteraard is ook door ons uitgetest hoe goed de 3G- en 4G-dekking is op de Zeeuwse standen door het Vodafone netwerk grondig uit te testen, zelfs tot IN de zee. Klik <hier> voor dat verslag >>>>

vodafone-domburg-zeeland-4g-3g-internet-bereik-test-copyright-trotse-moeders-1

In onderstaande infographic staat duidelijk uitgelegd wat het probleem was en hoe het opgelost is.

VODAFONE_Infographic_SmallCells_DEF-3

 

 

 

Redactie (708 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Mathijs Familiebox dag 3: Goulash met kip en Nicola aardappelen
Golden Oldies... [persoonlijke blog]
Share