Speeldag NL in Hoorn [verslag]

Vandaag was al weer de achtste Speeldag NL in Hoorn. Ik was er voor het eerst met mijn dochter van 12. Conclusie: heel erg leuk.

Vanaf het station was er een lange sliert met tenten en opstellingen van allerlei speelgoed en spellen in soorten en maten. Een heel park met luchtkussen-figuren voor de kleintjes om veilig op te ravotten, stands van allerlei organisaties met diverse activiteiten en heel wat tenten waar je de nieuwste (bord)spellen kon spelen. Er was overal assistentie, zodat je snel aan de slag kon met een spel.

speeldag-hoorn-speelgoed-van-het-jaar-foto-copyright-trotse-vaders-ger-1

Mijn dochter en ik hebben aardig wat spellen gespeeld vandaag. Leuk als je een spel eerst kunt uitproberen en als het bevalt ook nog eens met korting kunt kopen! Diverse speelgoed- en spelfabrikanten hadden tenten waar je hun nieuwste spellen kon uitproberen.

speeldag-hoorn-speelgoed-van-het-jaar-foto-copyright-trotse-vaders-ger-2

Ook was er een grote tent van de “Speelgoed  van het Jaar 2016 Verkiezing“, waar kinderen al het genomineerde speelgoed of de spellen (met assistentie) konden uitproberen. Vervolgens mochten ze meestemmen op het spel/speelgoed dat volgens hun de verkiezing moet winnen.  Mijn dochter en ik waren het eens over onze favoriet, maar welk spel dat is hou ik voor mij. Iedereen moet zijn eigen keus maar maken!

speeldag-hoorn-speelgoed-van-het-jaar-foto-copyright-trotse-vaders-ger-3

Ik begreep dat de Speeldag nog weer beter bezocht was dan vorig jaar, maar het viel me mee met de drukte. Je reed het centrum in en kon er zonder probleem gratis parkeren. Wel zo fijn om relaxed aan te komen. Er waren echt veel kinderen en ouders, maar je kon overal makkelijk bij en de sfeer was vooral heel gezellig. Wij hebben ons geen seconde verveeld. En het weer werkte ook nog eens heel goed mee. Volgend jaar zijn we weer van de partij!

Ger Ramakers (3 Posts)

Mijn naam is Ger Ramakers. Ik ben Kinder- en Jeugdpsycholoog, en gespecialiseerd in het vaststellen – of uitsluiten – van ontwikkelingsproblemen bij kinderen. Daarnaast ben ik ook de Trotse Vader van twee mooie dochters.


Verslavend: 3D figuren tekenen met pen van 3Doodler in start pakket van Spectron
Disco Tina Dag: een warm evenement voor tiener-dochters in Duinrell [verslag]
Share