Robots, Boten en ALLLLLLLE StarWars mini-figuren ooit gemaakt #legoworld2016

Lego, Lego en nog eens Lego. Dat is de kortste samenvatting van Lego World. lego-world-trotse-moeders-9Een Walhalla voor de echte lego-liefhebber. Wat dames hebben met de nieuwe collectie van de Zara, nieuwe smaken van Tony Chocolonely, dat heb ik met Lego. Herstel dat hebben Tijn en ik met Lego. Elk jaar in augustus / september komen de nieuwe modellen uit en staan we (bijna) kwijlend voor het raam van de Lego winkel, tegenwoordig dus gewoon op het scherm.

Lego World 2016 is dan een ideale plek om heen te gaan. De grootste Lego manifestatie van de wereld, waar alle soorten Lego een plek hebben. Vorig jaar viel daarbij vooral Lego Starwars, in positieve zin, erg op. Dit jaar is weer een keur aan activiteiten.

lego-world-2016-trotse-vaders-trotse-moeders-2

Voor mij is de tentoonstelling ALLLLLLLLE Star Wars mini-figs ooit gemaakt iets waar ik heen moét. Daarnaast is er ook ruim aandacht voor de kleinere kinderen met de Duplo Show, het theater en de Lego Friends. Ik heb zo een vermoeden dat Tijn zich tot ridder wil laten kronen in het Lego Nexo Knights domein en ondanks dat hij net iets te jong is toch ook wel iets met de robots van Mindstorms wil ondernemen.

Maar de absolute klappers zijn toch wel de enorme boot en échte Porsche die uit Denemarken overgekomen zijn. We kunnen dit jaar  allergrootste boot ooit gebouwd uit LEGO steentjes bewonderen. Deze ferry boot is maar liefst 12 meter langen wordt speciaal voor LEGO World helemaal uit Denemarken gehaald.

Als kers op de taart is er ook een hele bijzondere real size Porsche te bewonderen, welke voor de helft echt is, en voor de helft gebouwd uit LEGO steentjes!

LEGO World is van dinsdag 18 t/m maandag 24 oktober 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht. Tot dan? 

lego-world-2016-trotse-vaders-trotse-moeders-3

In de as gelegd - Zinder-boek over De ontdekking van Pompeii
Actueel ... [persoonlijk blog]
Share