Vanaf 15 april 2017 is Avonturenpark Hellendoorn weer open, voor jong en oud. Voor iedere leeftijd zijn er aantrekkelijke attracties en dit jaar is er weer een nieuwe bijgekomen: Het Drakennest.

Het Drakennest is een primeur voor Nederland en is een zogenaamde Mega Disk ‘O’ attractie: een ronddraaiende, heen en weer bewegende schijf waarin bezoekers kunnen plaatsnemen.

Uiteraard is het niet een op zichzelf staande attractie, er zit een heel verhaal omheen waarin Hellendra, een gemene draak, een grote rol speelt. Hieronder de sage:

Aan de rand van Hellendoorn woont een gewetenloze, slechte draak. Hellendra is haar naam. Ze is hebberig en verzot op goud en alles wat blinkt. Niets wil ze delen. Een enorme berg aan kostbaarheden heeft ze in de loop der jaren veroverd en verzameld bij haar DrakenNest. Maar ze wil meer, altijd meer…

Door haar hebzucht naar rijkdom is ze een grote vijand van de mensen in Hellendoorn en omstreken. Op haar rooftochten is ze meedogenloos. Niemand kan haar stoppen. Zelfs de dapperste ridders heeft ze verslagen. Overal rond haar nest vind je materialen van gesneuvelde ridders. Zwaarden, schilden, speren en helmen. Hellendra koestert ze als haar trofeeën.

Om haar goudberg te laten groeien moet Hellendra steeds verder weg. Al het goud in Hellendoorn heeft ze al. Ze moet dus steeds langer haar nest met drakeneieren alleen laten. En dat heeft de mensen uit de omgeving op een ingenieus idee gebracht. Onder het nest met drakeneieren hebben ze een machine gebouwd. De machine kan het nest laten wiegen waardoor het warmte opwekt. Door deze warmte komen de eieren sneller uit. Hopelijk voordat Hellendra terug is van haar duistere rooftochten… Lukt het om de eieren tijdig te laten uitkomen en de drakenjongen te temmen.

Samen met de opening van de nieuwste Hellendoorn attractie Het Drakennest, gaat ook een mooie samenwerking tussen Avonturenpark Hellendoorn en Stichting Het Vergeten Kind van start. Stichting Het Vergeten Kind maakt zich hard voor de 50.000 kinderen in Nederland die opgroeien in een onveilige of instabiele situatie. Samen met Avonturenpark Hellendoorn geven zij kinderen de mogelijkheid om een dag lang op avontuur te gaan in het park. Vier jaar lang zal Avonturenpark Hellendoorn de stichting 250 toegangstickets ter beschikking stellen om kinderen een mooie dag te bezorgen, zodat zij zich onder kunnen dompelen in alle avonturen die het park te bieden heeft en van de unieke nieuwe attractie mogen genieten!

Meer weten over wat je zoals in Avonturenpark Hellendoorn kunt beleven en informatie over openingstijden en prijzen vind je door op deze link te klikken >>>>

Share