Hoe kindvriendelijk en baby-proof zijn de kidswoningen in Dormio Resort Maastricht? Wij probeerden het uit!

Dormio Resort Maastricht is een gloednieuw vakantie resort met luxe vakantiewoningen in historische stijl. Het ligt midden in de natuur maar slechts op tien minuten fietsen van het Vrijthof in Maastricht. De woningen zijn van alle comfort voorzien.

Trotse Vaders was uitgenodigd om een van de kidswoningen uit te proberen. We leggen de tekst uit het persbericht over deze speciale vakantiewoningen voor gezinnen met (jonge) kinderen even naast onze ervaringen….

Kidswoningen
Voor gezinnen met jonge kinderen biedt Dormio Resort Maastricht Kidswoningen uitgerust met kinderbedjes, traphekjes, speelgoed en een afgesloten gemeenschappelijke speeltuin.

Het hele huis is inderdaad kind- en babyproof, van het traphekje en de keukenkast-deurtjes-beveiliging tot de aparte nis met babybedje en commode en het gave stapelbed! We kregen gratis beschikking over een PlayStation 4 met twee games en er waren allerlei leuke gezelschapsspelletjes in de kast in de kinderslaapkamer. Ook erg prettig: een wasmachine!

Bij het bad zaten badspeeltjes en de tuinen van de Kidswoningen kijken allemaal uit op een grote speeltuin, met spelmogelijkheden voor kinderen van alle leeftijden. Heerlijk om zelf buiten te zitten terwijl je kinderen aan het spelen zijn.

Speciaal kinderinventaris
Dormio Resort Maastricht start dit voorjaar met tien vakantiewoningen die helemaal afgestemd zijn op jonge gezinnen in het ‘Kidskwartier’. De tien woningen zijn uitgerust met speciaal kinderinventaris zoals speelgoed, zitzakken, stapelbedden, beveiligde stopcontacten, kinderstoelen, kinderbedjes en traphekjes. Ook heeft elk huis een bolderkar en step om op avontuur te kunnen gaan in de groene weides van het resort.

Mijn tweeling was erg enthousiast over hun kamer met het prachtige bed. Mijn dochter wilde onderin slapen, in haar eigen “huisje”, mijn jongste zoon was bijzonder tevreden dat hij boven mocht slapen en de wolkenlampen en de zitzakken waren een succes!

Veilige (speel)tuin
De achtertuinen van de woningen grenzen direct aan een afgesloten gemeenschappelijke tuin met drie speelvelden en springkussens waar kinderen veilig kunnen klimmen, schommelen en springen. Vanuit de woning houden ouders hun kinderen makkelijk in de gaten.

Behalve een ruime eigen tuin waar de kinderen bijvoorbeeld konden badmintonnen, zijn er erg veel speelmogelijkheden in de gemeenschappelijke speeltuinen. Van klimtoestellen, zelfs met een ‘klim-muur’ tot een heel groot springkussen, voor iedere leeftijd was er wel iets. Omdat Resort Maastricht erg rustig is (er is alleen langzaam rijdend verkeer van en naar de huisjes) werd er veel gestept op de mooie step.

Oppasservice
Ook biedt Dormio Resort Maastricht een oppasservice. Ouders regelen via de receptie een oppas om bijvoorbeeld uit eten te kunnen gaan in het centrum van Maastricht, op tien minuten fietsen van het resort.

We hebben geen gebruik gemaakt van de oppasservice, maar ik kan me helemaal voorstellen dat dat voor veel gezinnen een vakantie helemaal af maakt: even samen uit eten, of gewoon even lekker de stad in, terwijl je weet dat er goed voor je kinderen gezorgd wordt. Zelf vonden we het erg prettig dat er een prima keuken was, waar we zelf konden koken zodat de kinderen zo lang mogelijk buiten konden spelen.

Kortom: Resort Maastricht maakt alle verwachtingen uit het persbericht meer dan waar en maakt een luxe (mini-)vakantie met baby en/of (jonge) kinderen prima mogelijk!

Imagine - John Lennons song in een prentenboek voor alle leeftijden!
Kek iz tak? [recensie]
Share