Stichting Papageno en het KPN Mooiste Contact Fonds maken samen een speciale muziek-app voor autistische kinderen: TEAM Papageno

Nederland telt volgens de Nederlandse Vereniging voor Autisme 190.000 mensen met autisme. Veel kinderen met autisme vinden het moeilijk om zelf initiatief te nemen tot sociaal contact. Door middel van muziektherapie bereikt Stichting Papageno al 20 jaar kinderen met autisme met als doel ze nieuwsgierig te maken en te motiveren tot contact.

Het KPN Mooiste Contact Fonds en de Stichting Papageno hebben samen een unieke app ontwikkeld om kinderen met autisme onderling en met hun muziektherapeut te verbinden. Hiermee draagt het KPN Mooiste Contact Fonds bij aan het doel van Stichting Papageno om nóg meer kinderen met autisme uit hun isolement te halen.

Vandaag werd in Het Concertgebouw in Amsterdam de TEAM Papageno App officieel gelanceerd. Het was een bijzondere bijeenkomst, uiteraard met veel muziek en met veel contact. Een verslag van de lancering vind je hier >>>>

Aaltje van Zweden – van Buuren, medeoprichter en voorzitter van de Stichting Papageno: “Kinderen met autisme zijn meer dan gemiddeld eenzaam. Met muziektherapie kunnen we deze kwetsbare groep bereiken want muziek stimuleert sociale vaardigheden, geeft zelfvertrouwen en helpt om jezelf te laten zien. Straks kunnen we met de app nóg meer kinderen met autisme helpen. Met muziektherapie en therapeuten én met een online platform waarmee ze ook makkelijker met elkaar in contact kunnen treden. Dat zorgt voor verbinding, ook op afstand, en maakt de samenwerking met het KPN Mooiste Contact Fonds zeer waardevol.”

Wil je wat meer weten over autisme, muziek en muziektherapie? Kijk dan naar onderstaand filmpje:

Inmiddels zijn we al jaren verder en is het Papageno Huis een feit, en is er nu de mooie TEAM Papageno App. Prachtig!

Redactie (708 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Mijn schuifboekje: De tuin
Maak kans op een prijzenpakket Sherlock Gnomes, inclusief vrijkaartjes! [winactie]
Share