Harry Benson – Shoot First [DVD]

Heel vaak ken je wel de foto’s, maar niet de man of vrouw die aan de andere kant van de camera stond… Zo was het met mij ook voor wat Harry Benson betrof.

Inhoud van de DVD
Harry Benson: Shoot First geeft een uitgebreid beeld van de illustere carrière van de productieve fotograaf die in eerste instantie beroemd werd door The Beatles, door wie hij was aangesteld om hun eerste trip door de Verenigde Staten vast te leggen. Met ongelimiteerde toegang tot de band, wist Benson een groot aantal levendige en intieme portretten te maken. Daaronder o.a. de legendarische kussengevecht-foto die genomen is in een hotel in Parijs.

Daarnaast omvat zijn uitgebreide portfolio ook iconische foto’s uit oorlogsgebieden, maar tevens van o.a. Winston Churchill, Bobby Fischer, Muhammad Ali, Greta Garbo, Michael Jackson, Dr. Martin Luther King én van de moord op Robert Kennedy. Inmiddels 88 jaar oud, is workaholic Benson nog lang niet van plan te stoppen.

Mening
Een heleboel foto’s die in de DVD voorbij komen, kende ik. Maar het verhaal er achter, zoals gezien door degene die de foto nam, was me niet bekend. Sowieso had ik nog niet eerder van Harry Benson gehoord, en wanneer ik om me heen vraag, kennen de mensen zijn naam vooral van de foto’s van de Beatles. Maar Harry Benson heeft veel meer gedaan, en zijn werk is zo divers en zo mooi dat ik hoop dat de DVD Harry Benson – Shoot First een heleboel mensen zal bereiken.

Persoonlijk was ik erg onder de indruk van wat hij met Bobby Fischer bereikt heeft. Maar ook de foto’s van beroemde mensen die er op de foto uitzien alsof er niet iemand met een camera in de buurt was, zijn indrukwekkend. Kortom: een must-have, zowel om het werk van Benson te leren kennen en waarderen, maar ook vanwege het tijdsbeeld wat het geeft door de vele jaren waarin Benson actief was (en nog is).

De documentaire duurt bijna anderhalf uur. De DVD Harry Benson – Shoot first bestel je hier >>>>

 

Karina (556 Posts)

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.


De reis van Syntax Bosselman, geschreven door Arend van Dam
Met de tweeling naar Marvel Studio's Avengers: Infinity War 1 [verslag met spoilers]
Share