Het 21ste Wereldkampioenschap Stratego wordt geopend met een heus kanonschot

Dit jaar wordt er van 23 tot en met 26 augustus in Nederland op wereldniveau gestreden om elkaars vlag tijdens het Wereldkampioenschap Stratego. Om precies te zijn: in Naarden-Vesting, een perfecte locatie voor een bordspel wat over strategie gaat.

Tussen de grachten, poorten, bastions en tunnels van Naarden-Vesting; één van de best bewaarde vestingsteden van Europa, zullen rond de 100 Stratego spelers strijden om de Wereldtitels.

Wie heeft de slimste opstelling en beschikt over de beste strategie om zijn of haar internationale tegenspelers te verslaan tijdens dit 21ste Wereldkampioenschap Stratego?

Het Wereldkampioenschap staat open voor alle fanatieke Stratego spelers. Jong of oud, beginner of ervaren, iedereen is welkom en wordt ingedeeld met tegenstanders van min of meer gelijke niveaus.

Het WK biedt gezelligheid, zinderende spanning en de kans op eeuwige roem. Met deelnemers uit Griekenland, Duitsland, België, Engeland en zelfs Amerika is het Wereldkampioenschap de ideale gelegenheid om Stratego vrienden van over de hele wereld te ontmoeten in een ongedwongen setting, genietend van het geliefde spel Stratego.

De officiële opening vindt plaats op donderdag 23 augustus 2018 om 13.15 uur, waar een kanonschot het startsein geeft voor het 21ste Wereldkampioenschap.

Het kampioenschap begint in het prachtige Nederlands Vestingsmuseum met het WK Barrage, waarbij iedere speler in plaats van met 40 stukken speelt met slechts 8 stukken. Hier zullen onder meer meervoudig Wereldkampioen Pim Niemeijer uit Rotterdam, regerend Wereldkampioen Anjo Travaille uit Utrecht en Britse topspeler Richard Ratcliffe (oud-Wereldkampioen) direct in actie te zien zijn alsmede oud-wereldkampioenen uit onder meer Griekenland en Duitsland.

Op vrijdag en zaterdag wordt het WK Classic (met 40 stukken) gespeeld en op zondag het WK voor Landenteams. Deze vinden plaats in het historische Het Arsenaal in Naarden.

Meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven vind je hier >>>>

Redactie (708 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Poepspel
Ant-Man and the Wasp in de bioscoop [verslag]
Share