Don’t try this at home: Bird Box Challenge

De Netflix film Bird Box, die onlangs beschikbaar kwam, is enorm populair. In de eerste week alleen al, werd hij op 45.037.125 verschillende Netflix accounts bekeken, een nieuw kijkcijferrecord voor Netflix.

Dat het risico’s met zich meebrengt om Bird Box te kijken, werd al snel duidelijk. Op Social Media berichten vele mensen dat ze na het zien van de film hun ogen niet meer dicht durven te doen 😉

Maar… er is helaas een veel groter gevaar. Kennelijk laten mensen zich inspireren door Bird Box en gaan ze een Bird Box Challenge aan: geblinddoekt rondlopen.

Er is niets mis met het geblinddoekt rondlopen in huis, bij spelletjes zoals blindemannetje of zo. Maar om dat nu, zonder enige kennis van zaken, buiten te gaan doen is een ander verhaal….

Er duiken allerlei filmpjes op, op YouTube, waarin mensen (en echt niet alleen kinderen en jongeren!) geblinddoekt de straat over steken en andere gevaarlijke dingen doen, onder de titel Bird Box Challenge.

Bizar… maar helaas een hype. En ook deze challenge is niet onschuldig. Ik neem aan dat iedereen met een gezond verstand kan bedenken dat je niet zomaar de straat op kunt zonder iets te zien (behalve wanneer je blind bènt, en weet wat je doet). Het is dan ook wachten tot de eerste melding van een slachtoffer, vrees ik.

Daarom: ga het gesprek aan met je kind(eren) en wijs ze op de onzin van dergelijke challenges. Het lijkt misschien grappig, net zoals de cinnamon challenge, maar door mee te doen, loop je echt een enorm risico. Niet doen dus!

Netflix zelf heeft ook een waarschuwing de wereld in gestuurd via Twitter. Uiteraard zijn zij niet verantwoordelijk voor de ondoordachte acties van hun kijkers, maar ze hopen wel dat dit niet uit de hand loopt.

Karina (556 Posts)

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.


Een Goed 2019 - van Disneyland Paris
Burgers' Zoo Arnhem - Pasar Malam
Share