Een nieuwe beleving binnen Burgers’ Zoo

Koninklijke Burgers’ Zoo presenteerde vorige week het volledig vernieuwde Bush Restaurant waarin Aziatisch streetfood in een open keuken dagvers wordt bereid. En natuurlijk waren we daarbij om verslag te kunnen doen:

Een eigen wereld

Eenmaal door de poort van een dierentuin, ben je in een andere wereld. De zorg en liefde die verzorgers aan de dieren en de bezoekers geven is direct voelbaar en bijna tastbaar. Daarom is een bezoek aan een dierentuin altijd een feest. Ook in het familiebedrijf Burgers’ Zoo merk je de knusse gezelligheid en zorg voor de omgeving en de dieren.

Het Bush Restaurant

Na een wandeling langs beweeglijke pinguïns, dromerige olifanten en luie tijgers komt men uiteindelijk aan bij het nieuw ingerichte restaurant in Burgers’ Bush. De opzet is tegelijk ruim en gezellig. Naast de wat grotere familietafels, zijn er een paar half open ronde zithoekjes. Daar kun je met je gezin wat meer privé zitten.

Sfeer

In een sfeer van gedempt licht waant men zich in het regenwoud. Boven de tafels hangen lampen die voldoende licht geven om bij te eten. De overgang van de Bush naar het restaurant is subtiel; de Bush is wel echt afgesloten van het restaurant maar door de geluiden en de geur van de Bush heb je het idee dat je in de Bush zelf zit. Op het terras is die ervaring nog sterker. De gasten en de Bush worden gescheiden, niet door een raam, maar door een heel dun gaaswerk. Dat houdt insecten en vogels tegen, maar laat de sfeer en geur van de Bush goed door.

Aziatisch keuken met frites

De keuken heeft inspiratie gevonden in de Aziatische keuken. De opmaak is prachtig en de versheid straalt er vanaf. Wij kregen heerlijke saté en sappige pittige worstjes. En er is heerlijk kruidig typisch aziatisch eten.

Misschien dat het voor voorzichtige jongens en meisjes net iets te avontuurlijk is maar voor hen is er ook een traditionele portie frietjes met een hamburger te krijgen. Voor de vaders is de keuken beslist een aanrader. Daarnaast is er koffie en gebak naar keuze waarbij de traditionele Indonesische spekkoek niet ontbreekt.

Lage wastafel

De schoen en ruim opgezette WC heeft een laag urinoir zodat de wat jongere heren, net als papa, gemakkelijk en zonder hulp stoer staand kunnen plassen. Bovendien is er een verlaagde wastafel waar je naast elkaar je handen kunt wassen. Geen gedoe dus voor vader en zoon. Ieder kan zijn ding dien. Voor de hele jonge bezoekers is er een net zo ruime en aparte privé ruimte met een commode. Je kinderwagen past daar gemakkelijk in.

Slim en duurzaam

Over het hele ontwerp is goed nagedacht en dat zie je terug in alles. In de muurschilderingen vind je details van dieren die in de Bush wonen. Er is ook een EHBO plek die afgesloten is van de rest van het restaurant. De keuken is open, zodat je kunt zien hoe het dagverse eten bereid wordt. Er is een houtsnijwerk wat als afsluiting van een extra ruimte kan dienen.

Ook ongezien zijn er slimme dingen bedacht die ook maken dat er op een verstandige manier met energie en materialen wordt omgegaan.

  • Energieopwekking via zonnepanelen
  • Energiebesparing via warmte/koude-opslaginstallatie
  • Energiebesparing door LED-verlichting
  • Snijafval krijgt zoveel mogelijk een tweede leven
  • Nieuwe medewerkerskleding is gemaakt van gerecycled plastic

Aanrader

Het is dan ook een aanrader om halverwege je bezoek ook het vernieuwde restaurant te bezoeken. Voor een langer bezoek aan de dierentuin is het een fijn en intiem rustpunt waar je samen even gezellig kunt ontspannen en terug op kracht komen voor de wandeling verder gaat.

Wessel van Setten (4 Posts)

Mijn naam is Wessel. Ik ben de Trotse Vader van 2 volwassen kinderen en werk als leraar geschiedenis


Halloween Ends [trailer en informatie]
Smile
Share