Screenshot 2015-02-09 at 12.43.52

Prinsessia is een populaire serie, met name onder meisjes. Prinsessia is een prinsessenschool in een land hier ver vandaan. Roos, Violet, Linde, Iris en Madeliefje zijn vijf prinsesjes en vriendinnen die daar naar school gaan. Ze krijgen er les in etiquette, creativiteit, stijl, sport en nog veel meer. Samen met Juf Flora, kok Basiel en lakei Kamiel beleven ze allerlei avonturen.

Als Trotse Vader wil je uiteraard een beetje mee kunnen praten met je dochter(s). En dan liefst zonder alle afleveringen van de favoriete series van je kind(eren) mee te kijken. Daarom helpt TrotseVaders.nl regelmatig met wat basisuitleg waardoor je als Trotse Vader diepe indruk kunt maken op je gezin tijdens de gezamelijke maaltijden. Hoe leuk is het om te zeggen: “je lijkt wel Prinses Iris, zoals je kamer er nu uit ziet!”. Dan scoor je punten bij je hele gezin!!

Prinsessia is een productie van Studio 100 en draait om het leven van de 5 prinsessen. De serie heeft als motto: “na elke aflevering een beetje meer prinses“. Aangezien maar weinig vaders dit motto delen, hier om het kort wat informatie over de Prinsessia cast:

Screenshot 2015-02-09 at 13.02.40Violet (gespeeld door Fauve Geerling)
Prinses Violet is een stoere, avontuurlijke en sportieve prinses. Ze raakt soms in de problemen omdat ze eerst doet en dan pas denkt. Ze zegt altijd haar mening en durft de andere prinsessen wel eens tegenspreken. Ze vindt bijvoorbeeld dat een prinses ook heel sportief kan zijn en niet altijd super-elegant moet zijn. Violet is een hele mooie prinses maar toch vind ze uiterlijk niet zo belangrijk. als er een vuil klusje moet worden opgeknapt, staat Violet meteen klaar. Ze kan ook wel wat knutselen, al gaat dat soms eens mis. Het liefst van al doet ze aan sport: schermen, voetballen, hockey, … Alle sporten doet ze graag. Maar ze kan wel niet tegen haar verlies… Prinses Violet slaapt samen met prinses Roos op de kamer. En dat kan soms wel voor vonken zorgen…

Screenshot 2015-02-09 at 13.01.55Roos (gespeeld door Désirée Viola)
Prinses Roos is een slimme, lieve en heel mooie prinses. Als er ruzie is, dan is zij meestal degene die ervoor zorgt dat alles weer opgelost geraakt. Als er problemen zijn of er moet iets worden georganiseerd, is zij meestal de prinses die de leiding neemt. En ze komt dan ook met de creatiefste plannetjes aanzetten. Ze is wel heel erg ijdel, ze wil altijd zo mooi mogelijk voor de dag komen en brengt heel wat tijd voor de spiegel door. De anderen durven haar daar wel eens om plagen, vooral haar sportieve kamergenootje, Violet.

Screenshot 2015-02-09 at 13.04.52Madeliefje (gespeeld door Sylvia Boone)
Prinses Madeliefje is de naïeve prinses. Ze begrijpt alles verkeerd en is heel goedgelovig. Ze denkt dat ze heel creatief is, maar vaak lopen haar creatieve ideeën in het honderd. Zelf vindt ze dat ze heel erg goed kan zingen, dansen, knutselen, schilderen, gedichten schrijven, … maar daar zijn de andere prinsessen het niet altijd mee eens. Madeliefje slaapt nog alleen op de kamer, maar er is wel nog plaats voor een andere prinses op haar kamer. Dus wie weet kan jij ooit wel bij Madeliefje op de kamer terechtkomen?

Screenshot 2015-02-09 at 13.03.36Linde (gespeeld door Jolijn Henneman)
Prinses Linde is de ordelijkste van alle prinsessen, ze wil dat alles altijd ordelijk en netjes is. Ze is ook heel perfectionistisch en ze haat vieze dingen. Linde is vaak te bezorgd over alles. Ze houdt ook enorm veel van eten. Het liefst wil ze heel de dag door eten: taart, snoep, koekjes, … Ze slaapt samen met Iris op de kamer. Iris is helemaal niet zo ordelijk en netjes als Linde en dat zorgt soms wel voor problemen.

Screenshot 2015-02-09 at 13.17.52Iris (gespeeld door Helle Vanderheyden)
Prinses Iris is een beetje een dromer. Ze zit altijd met haar neus tussen de (sprookjes)boeken en haalt er allerlei ideeën uit die ze dan zelf wil uittesten. Meestal hebben haar experimenten te maken met de prinsessenwereld en met sprookjes. Bijvoorbeeld: Iris leest dat de kleine zeemeermin heel erg mooi kan zingen. Daarom probeert ze of ze zelf ook heel mooi kan zingen als ze heel de dag in bad blijft liggen. Iris schrijft alles wat ze uittest ook op in haar dagboek. Doordat Iris altijd met haar hoofd in de wolken rondloopt en bezig is met haar testjes, is ze helemaal niet bezig met orde en netheid. En dat is net wat haar kamergenoot Linde heel belangrijk vindt.

Screenshot 2015-02-09 at 13.07.36Flora (juf) (gespeeld door Bettina Berger)
Juf Flora is de directrice van de school en ze geeft ook les aan de prinsessen. Ze krijgt regelmatig vragen en opdrachten van ‘Het Hoge Hof van Prinsessenscholen’ en die wil ze altijd tot een goed einde brengen. Ze is vaak bang dat de mensen van het Hoge Hof aan haar twijfelen. Daarom vindt ze het heel belangrijk dat lakei Kamiel, kok Basiel én de prinsesjes helpen om die opdrachten te volbrengen. Juf Flora is daarom ook snel zenuwachtig als het fout gaat. Ze is soms heel streng maar altijd rechtvaardig. Als iemand iets misdoet, dan wordt hij of zij gestraft voor zijn of haar daden.

Screenshot 2015-02-09 at 13.09.41Basiel (kok) (gespeeld door James Cooke)
Basiel is de kok van de prinsessen. Hij heeft een goed hart en wil altijd goed doen. Hij maakt de lekkerste gerechten klaar en proeft daar ook graag zelf van. Tijdens het koken zingt Basiel heel graag. Basiel werkt nogal traag omdat hij wil dat alles tiptop in orde is. Zijn eten geeft hij altijd nog ‘een prinsesselijk snuifje zout en een prinsesselijk vleugje peper’! Lakei Kamiel geeft vaak orders aan Basiel. Basiel, die niet al te slim is, volgt die orders meestal gewoon op. En Kamiel, die maakt daar misbruik van. Maar soms durft Basiel samen met de prinsessen wel eens wraak te nemen op Kamiel.

Screenshot 2015-02-09 at 13.08.49Kamiel (lakei) (gespeeld door Dirk Van Vaerenbergh)
Kamiel is het manusje-van-alles van de school: klusjesman, naaister, schoonmaker, tuinman en nog veel meer. Hij is altijd te vinden voor een grapje, zeker als hij het grapje mag maken. Kamiel geeft niet graag toe als er iets mislukt en dat probeert hij dan ook angstvallig geheim te houden. Kamiel is liever lui dan moe en dus probeert hij z’n klusjes altijd door te geven aan iemand anders. Vaak aan Basiel maar ook aan de prinsessen. Soms geeft Kamiel ook les aan de meisjes. De prinsessen weten wel hoe ze iets gedaan krijgen van Kamiel: er een uitdaging van maken zodat hij kan bewijzen dat hij de beste is. Of als tegenprestatie een klusje overnemen van hem.

Zo, nu ben je een beetje op de hoogte van de wereld van Prinsessia. Hieronder nog een van de meest populaire liedjes van deze 5 prinsessen:

Share