mannen-kleding-advertorial-trotse-vadersWie tegenwoordig rondkijkt op het schoolplein, zal het vast niet zijn ontgaan: vaders in pakken komen steeds minder voor. Zie jij nog mannen in driedelig pak, met een nette stropdas en keurig gepoetste schoenen die de kinderen afzet op school?

De reden dat je deze vaders steeds minder ziet is omdat er op steeds meer bedrijven geen vastgelegde kledingvoorschriften zijn. De casual kleding op de werkvloer is bezig aan een opmars. Een spijkerbroek met een vrolijk overhemd en daaronder hippe sneakers is het tegenwoordig helemaal. Bye, bye dresscode!

Geen pak, maar wat dan?
Toch is zo’n dresscode helemaal zo gek nog niet. Je weet precies wat je wel of niet aan kunt op de werkvloer en je valt niet uit de toon door een verkeerde keuze te maken. Te oordelen naar de venijnige columns die met enige regelmaat gepubliceerd worden, zijn de modemissers van de werkende man immers nog altijd een dankbaar onderwerp om over te schrijven.

Natuurlijk wil jij je als man daar niet schuldig aan maken. Maar die dresscode is er dus niet in het bedrijf waar je werkt en een pak wordt op de werkvloer tegenwoordig al snel als overdressed gezien.

8 handige kledingtips voor op de werkvloer
Toch is het in iedere sector van belang dat je representatief voor de dag komt. En zie daar ook meteen het probleem van veel werkende vaders is: wanneer zie ik er representatief uit? Gelukkig is dat helemaal niet zo lastig, als je maar goed weet waar je op moet letten!

  1. Weet wat kleuren doen. Zachtere kleuren zorgen ervoor dat je vriendelijker en toegankelijker overkomt. Contrasterende kleurencombinaties, zoals licht en donker, zijn daarentegen weer af te raden, net als dat je voorzichtig moet zijn met felle kleuren.
  2. Zorg dat je bovenkleding draagt in de kleur van je ogen, dat maakt een betrouwbaardere indruk.
  3. Kies voor afwisseling. Draag nooit iedere dag dezelfde soort kleding of kleuren, maar wissel verschillende kleuren en stoffen af.
  4. Koop alleen echt goed passende kleren. Te groot of te klein is allebei geen optie als je netjes voor de dag wil komen.
  5. Zorg dat je overhemd lang genoeg is om in je broek te blijven zitten. Het staat erg onprofessioneel wanneer je overhemd omhoog kruipt en half uit je broek flappert. Het is dan ook goed om te weten dat zogenaamde ‘pak overhemden’ langer zijn, zodat ze goed in de broek blijven zitten. Casual overhemden zijn vaak korter en daardoor geschikt om over de broek te dragen.
  6. Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van je outfit. Indien je voor zekerheid gaat kun je kiezen voor een bruine of zwarte veterschoen, deze doen het namelijk altijd goed. Tegenwoordig kun je echter ook prima met paar nette sneakers voor de dag komen. Zeker in de wat meer creatieve sectoren is dit een schoen die goed kan, zorg er natuurlijk wel voor dat ze netjes en schoon zijn.
  7. Combineer met (casual) colbertjes, broeken en overhemden. Het staat professioneel en je kunt iedere dag weer een andere combinatie aan.
  8. Stem je riem af op je schoenen. Draag je namelijk een riem in dezelfde kleur als je schoenen, dan geef je je outfit een positieve boost. Voor een pak kies je bovendien voor een dunne riem en een dikke riem is meer geschikt voor op de nette spijkerbroek.

Met deze tips in je achterhoofd zal het jou niet meer gebeuren dat je over- of juist underdressed op je werk verschijnt. En zeg nou zelf: ook het schoolplein ziet er een stuk gezelliger uit nu niet meer alle vaders daar in een donker, driedelig maatpak staan te wachten!

Share