In Nederland zijn 10 unieke plekken die door UNESCO zijn uitgeroepen tot werelderfgoed. Omdat deze plekken heel bijzonder zijn, heeft Het Klokhuis hier een speciale serie over gemaakt!

Ga met de Klokhuispresentatoren mee op reis langs ons werelderfgoed: Van de Waddenzee naar Willemstad en van de Molens van Kinderdijk naar de Stelling van Amsterdam of de Grachtengordel. En bezoek het Woudagemaal, het Rietveld-Schöderhuis in Utrecht, de Beemster en de Van Nellefabriek. Unieke plekken in Nederland die allemaal met de ontstaansgeschiedenis van Nederland te maken hebben en waar we heel zuinig op moeten zijn. Er is ook een boek van ‘Het Klokhuis Nederlands Wereld Erfgoed’.

Recensie
Tja, hier heb ik zelf ook wat van geleerd. Nederland Werelderfgoed…. Ik kwam nog wel op de molens en ben wel eens bij Schokland gaan kijken, maar dat Nederland maar liefst 10 plekken heeft die door UNESCO op de Werelderfgoedlijst zijn geplaatst, was nieuw voor me.

Ik denk dat het typisch Nederlands is om hier niet te veel aandacht aan te geven. “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg“. Maar, mogen we niet juist trots zijn op ons kleine landje? Ik was dus blij met de DVD.

In toegankelijke Klokhuis-filmpjes komen alle 10 de wereld-erfgoed-plekken in Nederland aan bod. Zowel de kinderen als ik hebben ervan geleerd en kunnen ze nu niet alleen alle 10 opnoemen, maar er ook wat over vertellen. Aanrader dus, deze twee DVD’s!

Het Klokhuis – Nederlands Werelderfgoed
2 DVD’s, speelduur: 10×15 minuten, Just4Kids
Bestel deze DVD’s hier >>>>

Het boek ‘Het Klokhuis Nederlands Wereld Erfgoed’ bestel je hier >>>>

Share