Nope [recensie]

Nope is de nieuwse film van Jordan Peele die na Get Out en Us weer een totaal ander thema heeft gebruikt om een interessante film uit te brengen. Een film die het waard is om in de bioscoop te gaan zien, liefst in IMAX / Dolby Cinema.

Jordan Peele ‘vibe’

Nope’ heeft een andere ‘vibe’ dan ‘Candyman’ en ‘Us’ maar de hand van inmiddels ervaren regisseur Jordan Peele is duidelijk aanwezig. De film is onder andere genieten van de visuele effecten en vele de filmische knipoogjes en vingerwijzingen. Wie van ‘UFO’ films houdt, kan genieten van de bekende theorieën die kort voorbij komen.

Levendig met een twist

Toch gaat het hier niet om een typische UFO of horror film en juist daar herken je de hand van Peele; de regisseur presenteert een soepel lopend verhaal met een twist. Het verhaal draait om een paardenboerderij in de problemen. De boerderij wordt gemanaged door een broer en een zus. Beiden worden bijgestaan door interessante karakters. Het verhaal is levendig en komt rustig op gang zonder dat de spanning en actie lang op zich laten wachten.

Dappere tieners

Een vader die met zijn dappere tieners een namiddag of een top-avondje uit wil is ‘Nope’ zeker een aanrader. De tieners en de vader zullen genieten en met een tevreden gevoel de bioscoop verlaten. De horror zit vooral in de suggestie; het thema heeft beslist een gruwelijke kant en tieners die de suggestie goed oppakken en invoelen, kunnen het natuurlijk als schokkend ervaren; het blijft natuurlijk wel horror. Voor ‘slasher’ horrorscenes met bloederig rondvliegende ledematen hoef je echter niet bang te zijn.

Algemene informatie en trailer Nope

NOPE herenigt Jordan Peele met Daniel Kaluuya (Get Out, Judas and the Black Messiah), die wordt vergezeld door Keke Palmer (Hustlers, Alice) en Steven Yeun (Minari, Okja) als bewoners in een eenzame bergkloof in Californië die getuigen van een griezelige en huiveringwekkende ontdekking.

NOPE draait nu in de bioscoop, ook in IMAX.

Win kaartjes voor Monster Jam 2022 in Nederland [winactie]
Ontwerp je eigen placemats en onderzetters
Share