Zoals ieder jaar heeft de SVB een lijst met de populairste kindernamen gepubliceerd. Dit jaar ook een lijst met de meest gekozen gender-neutrale namen. Hieronder staat de top 10 van de in 2023 gekozen babynamen voor jongens:

Top 10 jongensnamen:

 • Noah
 • Luca
 • Lucas
 • Liam
 • Levi
 • Sem
 • Daan
 • Mees
 • Noud
 • James

  Wat valt op bij de babynamen voor jongens?

  Het meest opvallende is dat vier van de tien namen met de letter L beginnen. Verder zijn het korte namen, de drie langste namen hebben slechts 5 letter, de rest heeft er 4. Qua lettergrepen zijn er maar drie namen met 1 lettergreep, de rest heeft er 2.

  Verder valt op dat de gehele top 4 dezelfde is als in 2022. Alleen staat Liam nu op de vierde plaats en vorig jaar op de tweede. Daan en Noud zijn nieuw in de top 10 waardoor de namen Mees en Finn verder naar beneden zijn gezakt.

  Share