dummie-film-trotse-vaders
foto uit de film

Maashi! Maashi! Is ghrote nieuws! Film van mij en Ghoos en Klaas komt in bioscoop, dan word ik ghelemaal beroemd!’, aldus Dummie de mummie. 

De eerste Dummie de mummie-film is te zien in de Nederlandse bioscopen! Dummie de Mummie is gebaseerd op gelijknamige boekenreeks van Tosca Menten. De cast bestaat uit o.a.: Julian Ras, Roeland Fernhout, Ton Kas en Jennifer Hoffman.

Als Goos Guts op een dag een mummie in zijn bed vindt, staat zijn leven volledig op zijn kop. Samen met Dummie beleeft hij de leukste, spannendste en gekste avonturen. Het eerste boek over Dummie de Mummie is razend populair. Hierin kunnen kinderen meeleven met de door Tosca Menten geschreven avonturen over een ‘gewone’ jongen en zijn vriendschap met een Mummie.

Screenshot 2014-12-17 at 13.37.01Screenshot 2014-12-17 at 13.37.20

dummie-film-trotse-vaders-2
foto uit de film

Er zijn inmiddels al 6 boeken verschenen over Dummie en Goos en nu is er ook een film gemaakt, gebaseerd op het eerste boek. De film is prima geschikt om als Trotse Vader met je kinderen heen te gaan.

Mocht je als vader willen voorlezen, dan lenen de boeken zich daar uitstekend voor. De ‘afwijkende’ manier van praten van Dummie is door Tosca zodanig goed neergeschreven, dat je dat prima kunt verwoorden, waardoor het ‘net echt’ is en de verhalen zijn erg fantasierijk. Je zult er zelf ook plezier aan beleven!

De filmeditie van het boek is, behalve erg voordelig geprijsd, extra leuk. Zeker wanneer je de film gezien hebt. Er staan namelijk, behalve leuke tekeningen, ook foto’s uit de film in, in kleur.

Screenshot 2014-12-17 at 13.36.46 Screenshot 2014-12-17 at 13.38.00

dummie-filmeditie-trotse-vaders

Dummie de Mummie en de Gouden Scarabee – Tosca Menten
Bekijk op bol.comFilmeditie van het eerste boek over Dummie de Mummie, met foto’s van de film
Paperback, 256 pagina’s, uitgeverij Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

Share