asterix-en-obelix-de-romeinse-lusthof-3d-filmposterToen ik 7 jaar was en in het ziekenhuis lag, kreeg ik van mijn inmiddels helaas overleden oom, mijn eerste “Asterix en Obelix” boek (Asterix en de Olympische Spelen) en was ik meteen verkocht. Iedere verjaardag en tegen 5 december stond dan ook altijd een stripboek van Asterix en Obelix op mijn verlanglijstje en ik heb de serie inmiddels compleet.

Screenshot 2015-01-03 at 21.48.56De Romeinse Lusthof is één van de leukste boeken: de ‘rare-jongens-die-Romeinen’ bedenken een geweldig plan om de lastige, onoverwinnelijke Galliërs klein te krijgen: ze gaan ze voor zich winnen door de Romeinse invloed naar het dorp te brengen.

Ze kappen een groot stuk van het bos, waar Obelix zijn everzwijnen vangt, tot groot verdriet van Idéfix, het hondje van Obelix. Screenshot 2015-01-03 at 21.56.14Langzaam wordt daar een Romeinse “Lusthof” gebouwd, met al het moois (zoals vis en antiek) wat het Romeinse Rijk te bieden heeft. Ook komen er luxe appartementen.

En langzaam maar zeker worden een heleboel dorpelingen ingepalmd door de luxe lijfstijl en bieden ze op die manier geen verzet meer tegen de Romeinse overheersing.

Screenshot 2015-01-03 at 21.56.40

Maar ook hier geldt: heel het dorp? Nee, een klein gedeelte blijft moedig weerstand bieden. En dat is maar goed ook, want anders zouden er na dit verhaal niet nog meer boeken over het geliefde dorp gemaakt kunnen worden! En ik hoop dat er van al die boeken een dergelijke fantastische animatiefilm gemaakt zal worden.

Screenshot 2015-01-03 at 21.48.13 Screenshot 2015-01-03 at 21.46.53

Ik heb enorm genoten van deze animatiefilm. Door de komische animaties is het niet alleen de humor die in het originele stripverhaal zit, maar ook toegevoegde humor door de uiterst grappige manier waarop personages (en dieren) vorm zijn gegeven, die maakt dat ook mijn kinderen regelmatig dubbel lagen.

Screenshot 2015-01-03 at 21.57.15

Screenshot 2015-01-03 at 21.52.58

Dit is echt een film om (meerdere malen!) met je gezin te gaan bekijken. Ook voor niet ‘Asterix & Obelix – fans’ zoals de Trotse Vader van onze kinderen, is het een ontzettend leuke film.

Asterix & Obelix: de Romeinse Lusthof draait zowel in 2D als in 3D in de Nederlandse bioscopen. Ook de originele Franstalige versie (met Nederlandse ondertiteling) draait in een aantal plaatsen. Hieronder kun je de trailer van de film bekijken en door op <deze link> te klikken vind je nog wat algemene informatie.

Share