Alles gaat goed in Bikinibroek met SpongeBob en zijn vrienden: zeester Patrick, zeurpiet Octo, wetenschapper Sandy en rijkaard Meneer Krabs. Maar als het recept van de krabburger wordt gestolen, moeten SpongeBob en zijn aartsvijand Plankton samenwerken en een reis maken naar onze mensenwereld.

spongebob-strand-trotse-moedersEenmaal aan land veranderen onze zeevrienden in superhelden en moeten ze het opnemen tegen piraat Burgerbaard (Antonio Banderas). Ze moeten hun superkrachten bundelen om het geheime recept terug te krijgen.

Recensie

Vandaag was de première van de 3D animatiefilm “SpongeBob, Spons op het droge” in Amsterdam. Voor het “gele-loper verslag” van deze première, klik hier >>>>

spongebob-poster-trotse-vaders

Als Trotse Vader valt het vaak niet mee een film te kiezen die zowel bij mijn dochter, mijn twee zonen en mijn Trotse echtgenot in de smaak valt. Om met het hele gezin naar de Amsterdamse Arena te vertrekken om de première van de nieuwe Spongebob 3D ‘Spons op het Droge’ te gaan zien heeft dus – zo leert de ervaring – risico’s op ontwrichtingen in het gezin voor de rest van de dag!

Screenshot 2015-01-25 at 17.44.37Maar nu, weer thuis achter de warme kachel kan ik alleen maar zeggen: we hebben allemaal een leuke en vrolijke film-ochtend gehad. De animatie-tekenfilm is prachtig in 3D, zeer vlot, de verhaallijn heel grappig met vele verrassende wendingen. Je verveelt je dus ook als ouders geen minuut. Natuurlijk moet je de inhoud van het verhaal maar niet al te serieus nemen, maar het spektakel in al zijn absurditeiten gewoon in de luie bioscoopzaal over je heen laten komen.

Screenshot 2015-01-25 at 17.44.49De vele (woord)grapjes, de komische meeuwen, de zotte situaties, en de snelheid waarmee de film zich ontwikkeld, maken dat je als Trotse Vader soms met je kind(eren) mee zit te lachen en soms zelf moet lachen om iets wat je kinderen (nog) ontgaat.

Screenshot 2015-01-25 at 17.45.00Voor de kinderen zitten er genoeg hedendaagse elementen in die herkenbaar zijn: het gaat uiteindelijk om hamburgers, en met SpongeBob heeft men in een jongere fase van het leven natuurlijk al vriendschap gesloten. Net zoals in de afleveringen die op Nickelodeon worden uitgezonden, is de film grotendeels (3D) tekenfilm, af en toe gemixt met beelden in de “echte wereld”. Wanneer SpongeBob en zijn vrienden aan land gaan zijn ze geen 2D tekenfilmfiguren in 3D weergegeven, maar echte 3D animaties, mooi gedaan!

spongebob-3d-trotse-vaders

Het is natuurlijk verbluffend hoe men met de hedendaagse animatie technieken levensecht, onwerkelijke en spannende situaties kan creëren; hoewel omdat het allemaal zo overdreven is ook kinderen (vanaf een jaar of 6) zich altijd zullen realiseren dat dit niet de werkelijkheid kan zijn.

Kortom: een film die van harte is aan te bevelen als familie/gezinsuitje of kinderpartijtje.

Hieronder de trailer van deze SpongeBob 3D film:

SPONGEBOB 3D: SPONS OP HET DROGE draait vanaf 28 januari overal in de bioscoop in 3D, in de originele en Nederlands gesproken versie.

spongebob-spons-op-het-droge-trotse-vaders

Share