solan-en-ludwig-en-de-sneeuwmachine-trotse-vadersOp TrotseMoeders.nl stond Solan & Ludwig en de Sneeuwmachine al als bioscooptip op de website, maar zelf had ik tot nu toe geen tijd gehad om er heen te gaan. Toen het vanmorgen sneeuwde en de tuin prachtig wit was, vind ik het tijd worden om deze film met de kinderen te gaan bekijken.

De film was nog veel leuker dan de trailer doet vermoeden. Zoals je in onderstaande trailer kunt zien, zijn de animaties prachtig gemaakt, maar het verhaal is veel minder recht-toe recht-aan als het lijkt.

Er zit enorm veel humor in en ik weet zeker dat de volwassenen in de zaal (er zaten ook echtparen die zonder kinderen naar het filmhuis gekomen waren) er net zo van genoten hebben als de kinderen. Behalve het verhaal van de uitvinder met zijn sneeuwmachine (en zijn onzichtbaarheidsdrank), maak je ook kennis met de baas van een lokale krant en zijn “werknemer”, met een aantal dorpsgenoten en dieren en vooral met Solan en Ludwig, die heerlijk herkenbare karakters hebben.

solan-ludwig-trotse-vaders

Niet alleen het sneeuwverhaal is de moeite waard, ook vriendschap, dominantie, angst en moed worden zo mooi verbeeld dat het echt een bijzondere film is. Helemaal niet belerend, gewoon een mooi verhaal wat echt prachtig is om naar te kijken. Probeer dus nog een filmhuis of bioscoop in de buurt te vinden waar deze film draait, want het zou jammer zijn wanneer je dit pareltje zou missen! De film is geheel Nederlands gesproken (prima stemmencast) en geschikt voor het hele gezin.

Share