Okee, jullie weten al dat ik nagenoeg blind ben. (voor wie eerdere blogs gemist heeft, klik hier). Het is altijd lastig uitleggen wat ik nog wel en niet zie. Ik zie nog net iets meer dan enkel donker en licht. Als je door twee wc-rolletjes kijkt weet je ongeveer wat ik zie qua gezichtsveld. Bij mij is het dan nog heel wat minder…

Scherp zie ik al lang niet meer, dat zal nog zo’n 10 procent zijn en dan ook nog eens heel troebel. Dat weerhoudt me er overigens niet van een groot fan te zijn van PEC Zwolle, de voetbalclub uit mijn stad. Iedere week volg ik de wedstrijden live via de televisie. Ik zie eigenlijk niets, maar vermaak me prima en schreeuw het huis bij elkaar als er een doelpunt is. Tijdens wedstrijden twitter ik me suf over de wedstrijd, net of ik alles zie en dus alles goed kan beoordelen. Het levert leuke reacties op van volgers.

image

Laatst ben ik uitgenodigd door PEC Zwolle om een wedstrijd live mee te maken in het stadion naast de commentator van Fox Sports. Dat was echt fantastisch. Vroeger, toen ik nog meer zag had ik altijd seizoenskaarten, was ik zelfs bestuurslid van de supportersclub en eindredacteur van het supportersblad. Helaas werd het deze keer een gelijkspel, maar het was niet minder leuk.

image

Ik heb daar een oude voetbalvriend ontmoet met wie we naar het supportershonk gingen. Ik mocht er eerst niet in, had mijn lidmaatschapskaart niet bij me. Maar ineens werd gezegd ‘o, jij bent die twitteraar, prima, loop maar door !!!’

Lees hier de andere blogs van Frank >>>>

Share