Screenshot 2015-01-12 at 13.47.45Een langere autorit… Een bezoekje aan mensen die geen speelgoed in huis hebben…. Je kind een dagje mee naar je werk…. Allemaal gelegenheden waarbij je meestal zelf een tas met spullen meeneemt waarmee je kind zich kan vermaken. 

Zelf had ik, toen de kinderen kleiner waren, altijd een tasje met blokken bij. Thuis werd er nauwelijks nog mee gespeeld, maar op visite was dat tasje ineens enorm aantrekkelijk. Verder zat er standaard een klein doosje kleurpotloden in mijn tas. De meeste mensen hebben wel een schrijfblok of iets dergelijks in huis, waardoor de kinderen lekker konden tekenen en kleuren. Maar wat als er ook op de tafel wordt gekleurd? Niet iedereen heeft een “kidsproof” huis!

Screenshot 2015-01-12 at 16.10.07

Crayola heeft meerdere producten waarmee een kind kan kleuren waarbij je niet bang hoeft te zijn dat de omgeving “meegekleurd” wordt. Eén daarvan zijn de kleurboekjes, een recensie daarvan vind je hier >>>>

Een ander product is de meeneemset van Crayola: Doodle Magic reisset. Dit is een handig pakket wat bestaat uit een uitklapbare “tekenmat”, een vakje waarin de drie bijgevoegde stiften passen, een wisser en een doekje.

crayola-doodle-trotse-vaders

De stiften zijn oranje, paars en groen, een bijzondere keuze. Zelf zou ik voor wat meer algemene kleuren hebben gekozen wanneer er maar drie stiften zijn, maar mijn dochter vindt het helemaal geweldig, vooral wanneer de paarse stift er meer roze uit blijkt te zien in gebruik dan paars.

De wisser is eenvoudig met water te vullen. Deze lekt niet en kan dus met water en al in de reisset mee. Je kind kan eenvoudig tekenen en schrijven en door het water in de wisser, veeg je alles in no-time schoon. Het doekje kun je daarna gebruiken om het tekenoppervlak weer droog te maken.

crayola-doodle-copyright-trotse-vaders

Op kantoor hebben we een heel groot white-board hangen. Ook daar hebben we stiften en een wisser, maar op het bord zie je vaag nog wat er in de afgelopen tijd allemaal op heeft gestaan. Helemaal blanco was hij al snel niet meer. Deze tekenmat wordt echter echt schoon, en daarvoor hoef je maar één keer met de wisser over een tekening te gaan. Ik was er erg van onder de indruk. Het nodigt daardoor ook echt uit om nog een tekening te maken (en weer uit te vegen).Screenshot 2015-01-12 at 16.16.52

De Doodle Magic is bedoeld voor kinderen van 3-6 jaar, maar mijn tweeling van 8 heeft er al enorm veel plezier mee gehad. Natuurlijk kan deze stift ook nog steeds op een onbedoelde plek komen, maar ervaring leert dat hij eenvoudig van de tafel en van de handen van de kinderen met water te verwijderen is.

Ook na veelvuldig gebruik is de tekenmat nog steeds wit na het schoonmaken met de wisser en is alles snel en compact op te ruimen (de klittenband is nog steeds even sterk). Hier in huis èn onderweg is de Magic Doodle reisset een succes!

Magic Doodle reis-set
Bekijk op bol.comCrayola, meeneem-tekenset
Bestel de Magic Doodle reisset hier >>>>

Share