cover-dolfje-weerwolfje-meermonster-trotse-vadersWat zit daar in de emmer zalm die Pa meebracht? Volgens opa weerwolf is het een Selkie, een wezentje uit Schotland. Het moet zo snel mogelijk terug, anders kan het niet overleven. Dolfje gaat samen met Timmie, Pa en Leo naar Schotland om zijn nieuwe vriendje terug te brengen. Een gevaarlijke reis, want Schotland is een land vol geheimen: wonderlijke doedelzakspelers en diepe meren met monsters… En denkt Dolfje dat maar of worden ze echt gevolgd door een geheimzinnige gedaante?

Recensie
Mijn jongste zoon (8 jaar) is een echte Dolfje Weerwolfje fan. Hij heeft zelf al verschillende boeken en ook uit de bibliotheek halen we met regelmaat een boek over Dolfje, een jongetje wat in een weerwolfje kan veranderen en allerlei avonturen beleeft.

Screenshot 2015-01-18 at 15.22.23

In Meermonster zien we allerlei bekenden terug uit eerdere boeken, zoals Timmie en Leo, maar -evenals de andere boeken- is dit boek prima los te lezen. Het boek ziet er aantrekkelijk uit door de 3D-afbeelding op de kaft en is prettig zelfstandig te lezen door kinderen door de korte hoofdstukken, korte zinnen en de leuke illustraties, gemaakt door Hugo van Look. Ook om voor te lezen is het prima.

Screenshot 2015-01-18 at 15.23.22  Screenshot 2015-01-18 at 15.23.02

Mijn zoon van 8 geeft hier zijn eigen mening: “Leuk“. Dat leek me een beetje weinig om te kunnen bepalen of het ook iets voor jouw kind is, dus na enig aandringen hier een wat uitgebreidere recensie door mijn jongste:

Ik vind het leuk en ik vind dat het wel vanaf 6 jaar kan want het is niet zo spannend als de andere boeken. Het is eigenlijk gewoon een verhaal wat ze moeten doen, wat ook niet zo dodelijk is of zo. Soms gaat in andere delen iemand bijna dood en dan moet je wel wat ouder zijn om het te lezen. Ook al is Meermonster minder spannend, ik vond het het avontuur wel erg leuk want ik houd van avonturen. Ik vond het ook bijzonder dat ik in dit boek voor het eerst Leo meemaakte dat hij geen weerwolf is

Meermonster – Paul van Loon
Bekijk op bol.comEen boek over Dolfje Weerwolfje
Hardcover, pagina’s, uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2015-01-18 at 15.22.41

Share