eiffel-tower-522344_640Als ik naar een restaurant ga hoop en verwacht ik me te kunnen vermaken en me al het lekkers goed te laten smaken…..

Als ik vroeger naar een voetbalwedstrijd ging dan had ik plezier met mijn vrienden en zag ik mannen met plezier achter een bal aanrennen…..

Als ik een wandeling maak door de stad dan geniet ik van de geuren, de mensen en het feit dat ik in vrijheid kan lopen waar ik wil….

Als ik naar het theater ga doe ik dat om me te amuseren met een goede voorstelling…..

Bij dit alles denk ik niet aan de gevaren die dat kennelijk met zich meebrengt. Ik ga niet op pad met de gedachte dat een paar volslagen idioten die uit naam van een of ander geloof zich menen te kunnen permitteren bloedbaden aan te richten. Een geloof dat volgens mij niet eens bestaat. Ik wil er namelijk niet in geloven dat je uit naam van welk geloof dan ook dit soort verachtelijke daden aanricht als nu weer in Parijs.

Het is niet de islam die ons bang maakt al zijn er politici die anders beweren. Het wordt in mijn ogen slechts gebruikt als dekmantel. Maar een dekmantel voor wat?

De wereld rent in hard tempo achteruit. Op teveel plekken komt het onheil op de mensen af. Het lijkt normaal te zijn wild om je heen te schieten, hoofden af te hakken of andere gruweldaden te verrichten. Er is sociaal iets goed mis in onze wereld.

De haat is dichtbij. Parijs ligt op 5 uurtjes rijden van ons land. In Parijs wonen vrienden van ons die de helikopters boven hun hoofd hoorden en die de straat afgesloten zagen worden. Het is heel dichtbij.

Er is niets dat mij tegen zal houden een romantisch weekend in Parijs door te brengen of ons in maart aanstaande bezoek aan Disneyland af te zeggen. De kracht van mensen ligt in het doorgaan ondanks de paar idioten die het dus ook net zo makkelijk op jou gemunt kunnen hebben. Deze paar op de wereld rondlopende gekken krijgt de mensheid niet klein, nooit!

Share