disney-on-ice-2015-2016-verslag-copyright-trotse-vaders-trotse-moeders-11Op de uitnodiging voor de Disney on Ice show van 2015, Disney On Ice presents Silver Anniversary Celebration stond:

Disney On Ice nodigt je uit om samen met je favoriete personages een kwart eeuw van de meest onvergetelijke Disney verhalen te vieren.

 

 

Ga mee met Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald, Goofy en Katrien op reis naar de magische werelden van Disney’s The Lion King, De Kleine Zeemeermin en Peter Pan. Reis bovendien mee naar het Winter Wonderland van Disney’s Frozen, de Academy Award ® winnende en meest succesvolle animatiefilm aller tijden.

Als Trotse Vader ben ik ook vorig jaar mee geweest met mijn gezin. Ik had er toen helemaal geen zin in, maar heb er echt enorm van genoten. Het viel me mee, is dan ook een understatement. Dit jaar had ik dus wèl heel veel zin om te gaan!

disney-on-ice-2015-2016-verslag-copyright-trotse-vaders-trotse-moeders-13

Inmiddels weet ik dat het echt geen show is voor meisjes / kinderen. Het is een show voor het hele gezin, maar ook voor stelletjes, voor grootouders, voor groepen vrienden en vriendinnen. Voor iedereen die een onvergetelijke avond wil hebben!

disney-on-ice-2015-2016-verslag-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-1

Deze avond begon met de muziek van “It’s a Small World”, favoriet bij mijn 9-jarige dochter sinds ze in Disneyland Parijs is geweest. Vervolgens kwamen Donald en Katrien, Mickey en Minnie en mijn grote favoriet: Goofy!

disney-on-ice-2015-2016-verslag-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-4

Ze gingen op reis. Achtereenvolgens naar de wereld van de Lion King (waar ik erg om Pumba heb moeten lachen, wat knap ook van een schaatser om op deze manier over het ijs te kunnen bewegen!), naar de wereld van Peter Pan, kapitein Haak en Tinkerbell. Aan het eind kwam er een gigantische krokodil, maar ik vond de krokodil-op-schaatsen helemaal briljant.

disney-on-ice-2015-2016-verslag-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-10

Er was een korte pauze. Voldoende lang om even naar het toilet te kunnen gaan met de kinderen en om wat drinken te kopen, maar niet zo lang dat je helemaal uit de sfeer raakt.

disney-on-ice-2015-2016-verslag-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-18

Na de pauze kwam De Kleine Zeemeermin. Eerst met staart, later zonder staart. Mijn drie kinderen vonden vooral Botje, de vis die bij Ariël hoort, erg leuk. De tweeling schrok wel even van de grote versie van de zeeheks, maar gelukkig werd ze snel kleiner 😉

disney-on-ice-2015-2016-verslag-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-26

Tot slot kwam de verkorte versie van Frozen, kennelijk favoriet bij het publiek. Nu heb ik deze film al zó vaak moeten zien en horen dat ik er niet echt op zat te wachten, maar eerlijk is eerlijk: het was heel erg mooi gedaan. Olaf was er ook bij en die vind ik dan wel weer heel erg leuk.

disney-on-ice-trotse-moeders-header-2015

De “grande finale” zoals dat heet, was ook op de muziek van “Let it go”, overigens was alles in het Nederlands, dus ook de liedjes. Iedereen kwam weer even terug op het ijs en zelfs voor mij was het veel te snel afgelopen. Aanrader dus, ook voor Trotse Vaders!

Voor het verslag van Disney On Ice presents Silver Anniversary Celebration op TrotseMoeders.nl, klik hier >>>>

De Disney on Ice presents Silver Anniversary Celebration show is van 23 t/m 26 december 2015 te beleven in Jaarbeurs Utrecht en van 28 t/m 30 december 2015 in Amsterdam RAI. Tickets zijn verkrijgbaar via www.disneyonice.nl.

Share