kerst-copyright-trotse-vaders-frankKerst! Ik geloof dat ik vorig jaar al eens zei er niets mee te hebben. Maar ik word ook oud, nu bijna 44 en zie wat kerst kan betekenen. Na een roerig ingewikkeld jaar even een pas op de plaats met je eigen gezin. Even tot rust komen en weten waar je het allemaal voor doet. En dus vind ik de kerstboom dit jaar wel leuk.

Trouwens, even tussendoor, weten jullie waar onze boom ’s nachts bivakkeert?

Onze witte nep kerstboom is een walhalla voor onze 2 jarige kater Toet! Al in de eerste nacht hoorden we van alles uit de boom vallen. Er was duidelijk een pact gesloten tussen de heren Toet en Jackson. Toet mept alles uit de boom en Jackson pakt het in zijn bek om kapot te maken. De mormels krijgen geen kans meer, de boom verdwijnt in het toilet ’s nachts! Ja, echt waar!

toet-2-copyright-trotse-vaders-frank

Maar goed, kerst dus ! We wilden graag samen films kunnen kijken via Netflix. Tot nu toe deden we dat gescheiden via de iPad maar we hebben de Apple TV gekocht. Ik dacht werkelijk tot voor kort dat dat een grote tv was maar het is een minimaal kastje waarmee je een aansluiting maakt op de tv. De kinderen vinden het erg leuk en we gaan ook snel een film kijken.

kerstboom-copyright-trotse-vaders-frankZelf dacht ik er niets aan te hebben maar wat blijkt, ook dit apparaat van Apple is voorzien van spraaksoftware en dus kan ik er ook nog iets mee.

Het was een vreemd jaar, de wereld staat in brand, ik ben vaak stil geweest over alle ellende in de wereld maar ook van alles in het klein dat wij hebben meegemaakt. Toch is het jaar weer om. Een jaar waarin ik nog meer ben gaan beseffen dat alles draait om mijn gezin en het genieten van al het moois en vaak kleins om je heen. De wereld-ellende verander ik niet. Ik loop er ook niet voor weg en ga er op mijn manier mee om.

Leven in vrijheid is een groot ding en ik ben blij dat ik dat kan. Wie of wat me ook bedreigt of bang wil maken, mijn vrijheid is mijn vrijheid en dat zit diep in mij verankerd, daar komt niemand aan.

Ik wens iedereen mooie feestdagen en bedenk, in het nieuwe jaar zijn er weer volop kansen om je vrijheid verder vorm te geven. En, ik ben er volgend jaar ook weer !!

Voor persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor andere persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share